Instagram'da Artık Bilgisayar Üzerinden de Fotoğraf Paylaşmak Mümkün! - Haberler - indir.com

Instagram'da Artık Bilgisayar Üzerinden de Fotoğraf Paylaşmak Mümkün!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-05-27 16:22:56
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Instagram sosyal medya aracı olarak bilinen Türk girişimi Growsta.com, Instagram'a yönelik yepyeni bir modül geliştirdi. Bu modülle birlikte Türkler tarafından sosyal medyada yeni bir trendin zemini hazırlanmış oldu.

Yeni geliştirilen bu modül ile Instagram'da program yüklemeden bilgisayar üzerinden zamanlama yaparak fotoğraf paylaşmak mümkün hale geldi. Ayrıca bu modüller birlikte sosyal medyada ticaret eksenli yeni bir trend başladı.

Toplamda 300 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan Instagram'da fotoğraflar önceden yalnızda mobil uygulama aracılığıyla paylaşılabiliyorsu. Ancak Türk yazılım firması Growsta.com'un hayata geçirdiği modül sayesinde ise her gün 60 milyonun üzerinde fotoğrafın paylaşıldığı Instagram'da artık mobil olmayan bilgisayar türleri üzerinden de fotoğraf paylaşmak mümkün hale geldi. Üstelik bunun için kullanıcıların bilgisayarlarına program yüklemelerine, forumlardan yazılı ya da görsel destek almalarına da gerek kalmıyor.

Growsta.com kurucusu İsmail Sait Alpagu, ''Growsta.com ile sisteme yükleyeceğiniz fotoğraflarınızı zamanlayarak istediğiniz tarihte Instagram'a yüklenmesini sağlayabiliyorsunuz. Dilerseniz yirmi dakika sonra, dilerseniz de evlilik yıl dönümünüzde paylaşılması için fotoğrafınızı önceden yükleyip takviminize ekleyebiliyorsunuz" diyerek modül hakkında kısa bilgiler verdi.

Instagram'ın fotoğrafları yalnızca mobil cihazlarla paylaşılmasını istediğini belirten Alpagu, ''Çoğu marka kendi Instagram hesaplarını yönetirken içerikleri zamanlayamadığından ötürü büyük zorluk çekiyordu, biz bu sorunu ortadan kaldırdık'' dedi.

Takipçi Sayısını Artırmak Mümkün

Fotoğrafların herkesin aktif olduğu zamanlarda paylaşılıyor olmasının hem paylaşılan fotoğrafların alacağı beğeni sayısını hem de takipçi sayısını hızlıca artırmaya yarayacağını belirten Alpagu, ''Şu ana dek test amaçlı çalıştırdığımız sistemimizi kullanan markaların Instagram hesaplarındaki takipçi sayısı üç ayda ortalama yüzde 350, beğeni sayıları ise yüzde 470 arttı. Uygulamamız ile toplam kazandırdığımız takipçi sayısı aylık 100 bini geçtikten sonra herkese açmaya karar verdik'' diye konuştu.

Instagram Üzerinden Satış Yapmak Kolaylaştı

Instagram kullanıcılarının yarısından fazlasının en az bir kez Instagram üzerinden alışveriş yaptığını belirten Alpagu, ''Instagram üzerinden satış yapan markaların takipçi sayısını artırmak için her gün saatlerini harcalamalarına artık gerek kalmadı. Uygulama aracılığıyla belirlenen anahtar kelimeleri kullanarak fotoğraf paylaşan ya da belirlenmiş bir bölgeden fotoğraf paylaşan kullanıcıları takip edebiliyorsunuz. Böylelikle gerçekten sadece sizin markanıza ilgi gösterebilecek kişiler sizi takip ediyor'' diye konuştu.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ