Instagram'a Erişim Engeli Gelebilir - Haberler - indir.com

Instagram'a Erişim Engeli Gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-03 14:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal medya mecralarına daha önce erişim engeli getiren İran, şimdi de Instagram’a engel koyabilir.

Son dönemlerin en yaygın kullanılan popüler sosyal medya ağı Instagram, tüm dünyada milyarlarca insan tarafından tercih ediliyor. Birçok sosyal medya platformuna olan ilgi azalırken, Instagram’a olan ilgi son dönemde sürekli olarak artış gösterdi. Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram, şimdi İran’da erişim engeli ile karşı karşıya geldi.

Bilindiği üzere geride bıraktığımız aylarda, İran hükümeti birkaç kez sosyal medya ağlarına getirdiği erişim engeli ile gündeme gelmişti. Bunlardan bazıları Whatsapp, Facebook ve Twitter olarak karşımıza çıkıyor. İran şimdi de bir başka popüler sosyal medya ağı Instagram’ı yasaklamak istiyor.

Instagram'da Hesap Doğrulama Nasıl Yapılır?

İran Başsavcı Yardımcısı Cevad Cavidniya engelleme kararının alındığını söyledi

İran’ın, Facebook ve Twitter gibi yaygın kullanıla sosyal medya platformlarını engelleme kararı, oldukça şaşırtan bir karar olmuştu. Ülkeden şimdi şaşırtan başka bir karar geldi. İran Hükümeti, bu kez Instagram platformunu engelleme kararı aldı. İran Başsavcı Yardımcısı Cevad Cavidniya tarafından söylenene bakılırsa, karar çoktan resmiyet kazandı, sadece yürürlüğe girmesi gerekiyor. Kararın, 2019 yılının ilk çeyreğinde uygulamaya konulması planlanıyor. İran kullanıcısı yüksek olan Instagram açısından da pek hoş karşılanmayacak olan karara, İran vatandaşlarının da tepki göstermesi bekleniyor. İran’ın 2019 yılına kadar sosyal medya hesaplarına olan erişimi tamamen engelleyeceği tahmin ediliyor ve Facebook ya da diğer şirketler, ülke içerisinde alınan bu kararlara müdahale edemiyorlar.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ