Instagram'a canlı yayında bağış toplama özelliği geldi - Haberler - indir.com

Instagram'a canlı yayında bağış toplama özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-29 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz haftalarda test edildiği öğrenilen Intagram bağış toplama özelliği gün itibariyle aktif edildi.

Son dönemlerde canlı yayında bağış toplama konusunda oldukça hassas davranan Facebook, karantina günlerinde çok faydalı olacak bir özelliği kullanıma sundu. Corona virüs salgının insanlığı tehdit etmeye devam ettiği bu günlerde dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan evlerinde kalmak zorunda kalıyor. Bu durum insanların sosyal medya uygulamalarıyla birlikte canlı yayınlara olan ilgisini de arttırıyor.

Opera'nın “Instagram” odaklı yeni sürümünü yayımladıOpera'nın “Instagram” odaklı yeni sürümünü yayımladı

Son dönemlerde canlı yayınlar konusunda en hassas davranan sosyal medya şirketi olan Facebook ise sık sık yeni projelerle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Facebook’un bugün itibariyle Instagram’da kullanıma sunduğu özellik sayesinde artık canlı yayın yapan kullanıcılar yayının amacını belirleyebilecekler. Bu kapsamda Instagram’da canlı yayın yapan kullanıcılar dilerlerse kar amacı gütmeyen kuruluşlar için para yardımı toplayabilecekler.

Masaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesi

Bunun için canlı yayın yapan kullanıcıların hangi kuruluşu desteklemek istediklerine karar vermeleri gerecek. Ayrıca yayıncılar yayın esnasında kaç kişinin bağış yaptığını ve kendisinin o yayında ne kadar bağış toplayabildiğini de görüntüleyebilecekler.

Instagram yeni bir canlı yayın merkezi olabilir mi?

Konu hakkında resmi açıklama yapan Instagram, kar amacı gütmeyen kuruluşlar adına para toplamak için açılan yayınlardan elde edilen gelirlere hiçbir şekilde dokunmayacağının altını çizerek, paranın doğrudan ilgili kuruluşlara aktarılacağını belirtti. Bu özelliği geliştirmek için çalışmalarına devam edeceğini de açıklayan şirket, ayın başından beri canlı yayın yapan kullanıcı sayısının yüzde 70 oranında arttığını da belirtti. Tabi açıklanan bu rakamın ABD için geçerli olduğunun da altını çizmek gerek. Ancak Türkiye’de de Instagram üzerinden açılan canlı yayınların sayısı epey artmış durumda. Buda platformun ilerleyen dönemlerde aynı zamanda bir canlı yayın merkezi haline gelebileceğini gösteriyor.

Ek olarak yayını kaçıran ve bağış yapmak isteyen kullanıcıları da düşünen Instagram yeni özellik sayesinde kullanıcılar artık “Hikayeler” aracılığıyla da bağış yapabileceğini açıkladı. Şimdilik sadece İngiltere ve ABD’de kullanıma sunulan özelliğin Türkiye’de kullanıma sunulup sunulmayacağı henüz bilinmiyor. Instagram'ın yeni özellikleri hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Facebook ve Instagram'dan şeffaflığı arttıracak yeni düzenlemeFacebook ve Instagram'dan şeffaflığı arttıracak yeni düzenleme

PAYLAŞ