Instagram

Instagram " Yukarı kaydır" özelliğini daha fazla kullanıcının erişimine açıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-04 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD’de yaşanan protestolar ile alakalı bilgiye daha hızlı erişmek için Instagram, daha fazla kullanıcıya “Yukarı Kaydır” özelliğinin gelmesi istendi. Bildiğiniz üzere Instagram’ın bir hikaye özelliği olan “Yukarı Kaydır” özelliği ile kullanıcılar bir internet sitesi veya video bağlantısını hikayelerine dahil edebiliyor ve takipçiler ise yukarı kaydırarak söz konusu bağlantıya erişebiliyorlar. Ancak bu özellik 10.000’den fazla kullanıcıya sahip olan doğrulanmış hesaplar tarafından kullanılabiliyor. Şimdi ise Instagram hikayelerinde daha çok yüksek takipçili sayfalarda bulunan “Yukarı Kaydır” özelliğinin daha fazla insana getirilmesi isteniyor. ABD merkezli olarak gerçekleşen bu prostetolar devam ederken, bilgiye daha hızlı erişilmesi için böyle bir istekte bulunuldu. Instagram cephesinden ise henüz geri yapılmadı.

Instagram “Yukarı Kaydır” özelliği herkese gelebilir

Instagram Messenger Rooms desteğine kavuştuInstagram Messenger Rooms desteğine kavuştu

Bu özelliğin herkese gelebilmesi için change.org üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı. George Floyd’un ABD’de bir polis tarafından öldürülmesi sonucunda ortaya çıkan protestolarda birçok kişi sosyal medyayı bir anlık haber aracı olarak kullanıyor. Protestolarda kaydedilen görüntüleri anlık olarak sosyal medya sitelerinde paylaşılarak daha fazla kullanıcının erişilmesi sağlanıyor. Instagram kullanıcıları da iletişim yollarının daha da açılmasını istiyorlar. Bu kapsamda “Yukarı Kaydır” özelliğiyle kişilerin kullanıcılarına daha hızlı ve anlık bağlantılar sunması sağlanıyor.

Yukarı Kaydır özelliği, genel olarak ve daha çok yüksek takipçili hesaplara veriliyor. Bu hesaplar, bağlantılar üzerinden paylaşılan haberleri, satılan ürünleri ve YouTube video bağlantıları gibi içerikleri paylaşıyorlar. Ancak bu özellik herkes için açılırsa bazı kişilerin özelliği kötü niyetli bir şekilde kullanacağı düşünülüyor. Bu kapsamda ise spam yada kötü amaçlı yazılımlara yol açan bağlantılar paylaşılabilir. Instagram ise bu sorunu yaşamamak adına yüksek takipçili doğrulanmış hesaplarda bu özelliği sunmayı tercih ediyor. İlerleyen günlerde bu özellik hakkında bir değişiklik olacak mı göreceğiz.


Instagram Story indirme nasıl yapılır?Instagram Story indirme nasıl yapılır?
Instagram Instagram "İki katlı hikayeler" özelliğini test ediyor

PAYLAŞ