Instagram yeni özellikleri ardı ardına yayımlıyor - Haberler - indir.com

Instagram yeni özellikleri ardı ardına yayımlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-20 20:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medyalarından Instagram, son zamanlarda pek çok özellik üzerinde çalışıyor. Bunların büyük bir kısmını uygulamaya dahil etmiyor olsa da söz verdiği özelliklerin bir kısmını da bünyesine katmış oluyor. Yeni Instagram özellikleri hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Yeni duyurulan Instagram özellikleri

Bir süre önce blog yazısında Instagram tarafından duyurusu yapılan bir özellik kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bunlar arasında Watch Together yani Birlikte izleme özelliği ile siz ve arkadaşlarınız görüntülü sohbet üzerinden gerçek zamanlı olan IGTV, Reels, TV şovları, filmler ve trend videoları sorunsuz bir şekilde izleyebiliyorsunuz. Söz konusu bu özellikten faydalanmak için tek yapmanız gereken ise Instagram ve Messenger uygulamasında bir görüntülü sohbet başlatmak ya da Messenger Room sohbeti açmak olacak. Oluşturmuş olduğunuz bu görüntülü sohbetin sağ alt kısmında yer alan medya simgesine dokunduğunuzda ise karşınıza çıkan seçeneklerden birisini seçip izleyebilirsiniz. 

Instagram'a kaybolan mesajlaşma özelliği geliyorInstagram'a kaybolan mesajlaşma özelliği geliyor

Bunun yanı sıra aynı zamanda kullanılma açılan bir diğer özellik ise sohbet kısmına gelen temalar oluyor. TinyTan adı verilen bu   sohbet teması Instagram ve Messenger uygulamasında etkinleştirebiliyorsunuz. Vanish Mode yani bir diğer adıyla da kaybolan mesajlar özelliği ile beraber artık konuştuğunuz kişi ile mesajlarınızın sohbetten çıktıktan sonra kaybolacağından da emin olabilirsiniz. Mesajı sayfasını yukarı kaydırdığınızda bu moda geçebilir ve karşı tarafta bu işlemi uygularsa moddan faydalanabilir. 

Instagram'a göre kaybolan mesajlar özelliğinin tüm kontrolü kullanıcılarda bunun da olumlu etkisi ise kesinlikle güvenli seçenekler sunuyor olmasıdır. Söz konusu bu özellik şu an için ABD ve bazı ülkelerde kullanıma açıldı ancak yakın zaman içerisinde Avrupa'daki diğer ülkelerin de kullanımına aktif hale getirilecek. Küresel olarak gelen bu eğlenceli özellikler arasında arasında ise sohbet temaları, özçekim çıkartmaları, özel emoji reaksiyonları ve hatta belki de en eğlencelisi olarak değerlendirilen mesaj efektleri oluyor. 

Herhangi bir mesajı göndermek için yazdığınızda sol kısımda bir büyüteç simgesi yer alıyor. Bunu kullanarak atacağınız mesajı alevler içerisinde bırakabilir ya da kalplerle doldurabilirsiniz. Buna ek olarak ise hediye kutusu içerisinde de mesajını gönderebilirsiniz. Şu an için aktarılan Instagram özellikleri sadece bu şekildedir. Bu güncelleme ile artık arkadaşlarınıza ve ailenize Instagram veya Messenger uygulaması üzerinden kolaylıkla ulaşabilir ve sohbetlerinizde de eğlenceli mesajlar yazabilirsiniz. 

 


Instagram Messenger için Instagram Messenger için "Vanish Mod" özelliği yayımlandı
Instagram yeni özellikler kazanıyorInstagram yeni özellikler kazanıyor
Instagram uzun zamandır beklenen özelliğe kavuşuyorInstagram uzun zamandır beklenen özelliğe kavuşuyor

PAYLAŞ