Instagram web hikayelerin tasarımı değişecek - Haberler - indir.com

Instagram web hikayelerin tasarımı değişecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-05 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Yeni özellikler üzerinde çalıştığı bilinen Instagram’ın web sürümü için hikayeler tasarımını yenileyeceği öğrenildi.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olan Instagram, mobil odaklı bir uygulama olmasına rağmen son dönemlerde web sürümü deneyimini de arttırmaya çalışıyor. Mobil uygulamada yer alan pek çok özelliği web sürümüne entegre etmek için kolları sıvayan platfrom yeni hikayeler tasarımını test etmeye başladı.

Facebook'taki bir hata bazı Instagram kullanıcılarının verilerinin açığa çıkmasına neden olduFacebook'taki bir hata bazı Instagram kullanıcılarının verilerinin açığa çıkmasına neden oldu

Intagram web sürümünde şuanda hikayelere tıkladığınızda koyu gri bir arka plan eşliğinde ilgili hikayeleri görüntüleyebiliyorsunuz. Instagram web sürümünün yeni Hikayeler tasarımında ise yine ortada ana içeriğin kalmaya devam edeceği fakat kullanıcıların hikayenin sağında ve solunda önceki ve sonraki hikayeleri de görüntüleyebilecekleri aktarılıyor.

Instagram web sürümüne yeni bir hikayeler tasarımı geliyor

Instagram yeni özellikleri ardı ardına yayımlıyor

Instagram web sürümündeki ekranlarda bir hikayeyi görüntülemek istediğinizde ekranın kenarlarında fazlaca boşluk kalıyordu. Bu durumu değiştirmek isteyen şirket yeni Hikayeler tasarımı sayesinde yanlarda kalan bu boşlukları da değerlendirmeye çalışıyor. Bunun web sürümü için oldukça iyi ve elverişli bir özellik olduğunu söyleyebiliriz.

Instagram’ın web sürümü için tasarladığı yeni Hikayeler tasarımının testleri başlamış durumda. Yeni tasarım, şimdilik oldukça sınırlı sayıda bir kullanıcının erişimine sunulmuş durumda. Kullanıcıların yeni tasarıma dair olumlu geri dönüşlerde bulunması durumunda tasarım bütün kullanıcıların beğenisine sunulacak ya da öncesinde birkaç iyileştirme yapılacak. Şirketin bu özelliği tam olarak ne zaman kullanıma sunacağı henüz bilinmiyor. Instagram’ın yeni özellikleriyle ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Snapchat'ten sonra Instagram hikayelerinde Tweet paylaşma özelliği geliyorSnapchat'ten sonra Instagram hikayelerinde Tweet paylaşma özelliği geliyor

PAYLAŞ