Instagram, TikTok rakibi özelliği Intagram Reels'i kullanıma sundu - Haberler - indir.com

Instagram, TikTok rakibi özelliği Intagram Reels'i kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-05 17:21:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

TikTok’un en büyük rakiplerinden biri olarak görülen Instagram Reels sonunda geniş bir ülke desteğiyle kullanıma sunuldu. 

Geçmişte Snapchat’in “Hikayeler” altyapısıyla büyük bir başarıyla ulaşan Instagram’ın bu hamlesi çok tartışsa da Instagram’ı günümüzdeki başarısına getiren en önemli adımlardan biri bu olmuştu. Benzer bir politikayı şimdi yeniden izleyen şirket  TikTok tarafından alınan video özelliği Reels özelliğiyle karşımıza çıkıyor.

Instagram Hikayeler'e hareketli metin özelliği geliyorInstagram Hikayeler'e hareketli metin özelliği geliyor

Bir süredir Brezilya merkezli olarak iOS ve Android işletim sistemleri için aktif olarak test edilen Reels, gün itibariyle 50 farklı ülkede eş zamanlı olarak kullanıma sunuldu. Peki nedir Reels özelliği?

Yeni yayımlanan Instagram Reels nedir? Nasıl kullanılır?

Reels, “Instagram Kamera” içerisinde 15 saniyeye kadar kısa videolar oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak tanıyan yeni bir özellik. Kullanıcılar Reels sayesinde videolarına efektler ve müzik ekleyebilecek ya da kendi sesini kullanabilecek. Android ve iOS cihazlar için eş zamanlı olarak yayımlanan Reels özelliği şimdilik Türkiye’de kullanıma sunulmamış olsa da bu durumun yakın zamanda değişmesi bekleniyor.  

Instagram "Küçük Destek" uygulaması nedir?

Bunun yanı sıra kullanıcılara özel mesaj yoluyla da gönderilen Reels ile hazırlanan videoların, TiTok’un “Duet” özelliğinin kopyası olduğu düşünülüyor. Yeni özelliğin kullanımını arttırmak isteyen Instagram ise özellikle birlikte “keşif” kısmına “Top Reels” isimli bir bölüm de ekledi. Instagram Reels ile ilgili gelişmelerden haberdar oldukça sizleri bilgilendirmeye de devam edeceğiz.

 


İlgili uygulamalar
iOS 14 özelliği kullanıcı Instagram'da kameraya eriştiğini tespit edildiiOS 14 özelliği kullanıcı Instagram'da kameraya eriştiğini tespit edildi
Instagram Shop özelliği Türkiye'de kullanıma sunuluyorInstagram Shop özelliği Türkiye'de kullanıma sunuluyor

PAYLAŞ