Instagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sundu - Haberler - indir.com

Instagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-03 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Facebook bünyesinde yer alan sosyal medya platformu Instagram'a çeşitli sebeplerle silinmiş olan gönderilerinizi 30 gün süreyle kurtarmanızı sağlayan yeni bir özellik geldi. Söz konusu bu özellik, hack, saldırıları gibi durumlarla karşı karşıya gelenler için hayat kurtarıcı olabilir. 

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram, kullanım kalitelini ve deneyimi artıracak son derece başarılı bir özelliği bünyesine kattı. Geçtiğimiz günler içerisinde web sürümü için yeni bir tasarım yayınlayan platform şimdi ise "Yakın zaman önce silinenler" isimli bir özellik getirdi. Platforma gelen bu özellikle beraber, uygulamada 30 gün öncesine kadar silinen post, hikaye gibi paylaşımlar kurtarılabilecek. Bu özelliğin sunulmasının arkasındaki en büyük nedenin hack saldırısı olduğunu dile getiren Instagram, siz silmiş olsanız bile tüm paylaşımlarınızı 30 gün boyunca sunucularda tutmaya devam edecek. Kullanıcılar eğer gönderilerini kalıcı olarak silmek isterse kısa mesaj veya e-posta ile hesap sahibi olduklarını onaylamak durumunda kalacaklar.

Instagram'a hesap yönetimini kolaylaştıran yeni özellikler geldiInstagram'a hesap yönetimini kolaylaştıran yeni özellikler geldi

Eğer herhangi birisi hesabınıza girip tüm paylaşımlarınızı silerse, hesabınızı geri aldığınızda bu silinen paylaşımları kolaylıkla geri alabilirsiniz. Bu adım sayesinde özellikle de büyük hesaplarda gerçekleştirilen hack saldırılarında paylaşımlar en azından 30 gün süreyle güvence altına alınmış olacak.

Hikayeler 24 saat boyunca kalacak

Platformdan silinen öğeler klasör içerisinde 30 gün boyunca kalacak olsa da Hikayeler, ufak bir değişiklikle karşı karşıya geliyor. Normalde 24 saat boyunca görünür olan Hikaye paylaşımları, silindikten sonra kalıcı olarak gitmeden 30 gün yerine 24 saat boyunda klasörde kalacak. 

Klasöre nasıl erişim sağlanacak?

Eğer sizde bu özellikten faydalanmak isterseniz, özelliğin yakın zaman içerisinde tüm hesaplarda yerini alacağını söylemek gerekir. Söz konusu bu özelliğin sizde olup olmadığını kontrol etmek isterseniz Ayarlar > Hesap > Son Silinmiş'e tıklayın. Bu adımları uygulayarak sizler de daha önce sildiğiniz gönderilere ulaşabilirsiniz. Söz konusu bu yeni özellik, hack saldırıları dışında çeşitli sebeplerle sildiğiniz ancak bu karardan vazgeçip tekrar gönderilerinizi geri almak istemeniz halinde son derece faydalı bir görev görür. Kullanıcıların işini kolaylaştıracak olan bu yeni özellik ile beraber silinmiş içeriklerinizi kolaylıkla geri alabilirsiniz. 

 


Instagram hesap yönetimi daha kolay hale geliyorInstagram hesap yönetimi daha kolay hale geliyor
Instagram Kontrol Paneli özelliğini tanıttıInstagram Kontrol Paneli özelliğini tanıttı
Instagram Web sürümü hikayeler güncellemesi aldıInstagram Web sürümü hikayeler güncellemesi aldı

PAYLAŞ