Popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram, şimdi sunacağı yeni özelliği ile kimleri engellemek isteyebileceğinizi önerebilecek. Bu zamana kadar takip önerilerinde bulunan Instagram servisi, artık engellemek isteyebileceğiniz hesaplar için de öneriler de bulunabilecek. Instagram’da bildiğiniz üzere sevmediğiniz veya rahatsız eden profiller için engelleme imkanınız bulunuyor. Şirket şimdi ise engelleme özelliğine yönelik yeni bir özellik üzerinde çalışmalara başlamış durumda. Genelde kullanıcılara etkileşimlerinden ötürü takip edebileceği hesaplar öneren Instagram, artık “engellenen hesaplar” kısmına dahil olacak yeni özellik ile beraber engellemek isteyebileceğiniz hesapları önerecek.

Instagram Facebook ile beraber çalışacak

1 1594037874

Facebook ile entegre çalışacağı tahmin edilen bu yeni özellik, kullanıcıların daha önce Facebook üzerinden engellemiş olduğu hesapların Instagram hesaplarını da tespit ederek bu hesapları engellenen hesaplar kısmında listeleyecek. Bu kapsamda takip önerilerinde olduğu gibi engelleme noktasında etkileşime girilen hesaplar için bir tavsiye sistemi olacak. Sadece Facebook ve Instagram hesapları arasında bir eşleştirme olacak ve Facebook’ta engellenen bir hesabın Instagram tarafında da engellenmek isteyeceği sorulacak. Kullanıcı isterse engellenenler listesinden engelle butonuna basarak söz konusu hesabı engellemiş olacak.

Şuan için hala geliştirilme aşamasında olan bu yeni özelliğin sadece Instagram hesaplarını Facebook ile eşleştirmiş olan kullanıcılar da aktif olması bekleniyor. Özelliğin yapay zekası sadece Facebook ile çalışacağı için Facebook eşleştirmesi yapmayan kullanıcılarda engelleme önerisi olmayacak. Özelliğin yakın zamanda yayınlanması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir