Instagram isteğe göre beğenileri göstermeyi başlattı - Haberler - indir.com

Instagram isteğe göre beğenileri göstermeyi başlattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-27 14:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram son günlerde kullanıcı deneyimini geliştirmek için adeta büyük bir atağa geçti. Geçtiğimiz gün Reels ve Canlı videolar için yeni özellikler yayımlayan platform bir süredir gündemde olan beğeni gizleme özelliğini tüm kullanıcılara sundu.

Hatırlarsanız geçtiğimiz sene Instagram’ın yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladığını sizlerle paylaşmıştık. Kullanıcıların fotoğraf beğenilerini gizlemelerine yardımcı olacak olan bu özellik bir süredir beta sürecindeydi. Bildiğiniz üzere Facebook kullanıcıları için çatısı altındaki uygulamaları günden güne özelleştiriyor. Hatta bunun bir parçası olarak şirket Instagram’da gönderi yorumunu kapatma özelliği de duyurmuştu. Bugün ise uzun zamandır beklenen beğeni gizleme özelliğini tüm kullanıcıların beğenisine sundu.

Instagram'dan, NFT sanatçıları için gelişim paneliInstagram'dan, NFT sanatçıları için gelişim paneli

Instagram Lite yeniden kullanıma sunuldu

Ancak şirketin bu özelliği yayımlamasının nedenlerinden biri de platformdaki sahte beğenileri ve hesapları azaltabilmek. Bildiğiniz üzere Instagram’da sahte beğeniler ve sahte hesaplar son dönemlerde iyice artmış durumda. Bir süredir bu sorunla mücadele etmeye çalışan platform bu özellik sayesinde bu durumun bir nebzede olsa önüne geçmeyi planlıyor.

Instagram beğenileri artık gizlenebilecek!

Uzun bir süredir sınırlı kullanıcılarla test edilen beğeni sayılarının gizlenmesi özelliği bugün kullanıma sunuldu

Şirket bu özelliğin testlerine 2019 senesinde başlamış ve ardından özelliği bir grup kullanıcı için yayımlamıştı. Bu konuyla ilgili geri bildirimleri dikkate alarak özellik üzerindeki çalışmaları tamamlayan Instagram, kullanıcılarına daha fazla kontrol sağlayabilmek için yeni bir özelliği kullanıma sundu.


Instagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecekInstagram WhatsApp üzerinden 2FA kodları gönderecek
Instagram'ın profesyonel hesaplar için yeni özellikleriInstagram'ın profesyonel hesaplar için yeni özellikleri

PAYLAŞ