Instagram, intihar ve kendine zarar verme içerikli paylaşımları yasakladı - Haberler - indir.com

Instagram, intihar ve kendine zarar verme içerikli paylaşımları yasakladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-29 18:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sunduğu kullanım özellikleri ile adeta vazgeçilmezlerimizden biri olarak karşımıza çıkan Instagram, kullanıcılarını önemsediğini bir kez daha gösterdi. Şöyle ki, kullanıcılarının sağlığını ve psikolojisini korumak durumunda olduğunu belirten Instagram, intihar ve kendine zarar vermek ile ilgili içeriklerin yayınlanmasını yasakladığını açıkladı. Instagram son zamanlarda yaptığı değişiklikler ile beraber politika değişikliğine gittiğini gösterdi. Sosyal medya devi Instagram üzerinde zaten halihazırda bir takı yasaklar yer alırken platform bu yasaklarına bir yenisini daha ekledi. 

Instagram'a gelen bir diğer yasaklama, kullanıcıların sağlığına ve psikolojisine zarar vereceğini düşündüğü, kendine zarar verme ve intihar içerikli görüntülerini içine alıyor. Yasaklama kapsamında filmler ya da çizgi romanlara yapılan alt çizimler, herhangi bir not ve aynı zamanda platformda yer alan görüntülerde de buna benzer eylemlerin  kurgusal tasvirlerine kesinlikle izin verilmeyecek. Bu şekilde bir yasaklama ile Instagram, kullanıcıların ruh sağlığını korumaya çalıştığını gösteriyor. 

Popüler Instagram filtrelerine yasak geldiPopüler Instagram filtrelerine yasak geldi

Yine lider isimlerinden Facebook çatısı altında çalışan Instagram, geçtiğimiz şubat ayı içerisinde kişilerin kendilerine zarar verdiğini gösteren içerikleri yasaklamış ve hatta aynı zamanda iyileşmiş yara izleri gibi içeriklerin de Keşfet kısmında çıkmasına engel koymuştu. Konu hakkında geçtiğimiz günlerde bir blog yazısı yazısı paylaşan Instagram Başkanı Adam Mosseri, yapılan bu değişiklikten tam üç sonra Instagram'ın 834 bine yakın olan içerik hakkında işlem yapıldığını dile getirdi. 

Instagram ciddi bir yasak daha getirdi

Instagram'ın bu yasağı getirmesinin sebeplerinden biri 14 yaşındaki bir kızın Instagram platformunda yer alan bir videoyu seyrettikten sonra intihar etmesidir. Başkan Mosseri, kullanıcıların sağlık deneyimlerini platform üzerinde paylaşmalarına izin verirken zararlı olabilecek diğer içerikleri potansiyel zarar verici olarak değerlendirmesi sebebiyle kullanıcıların buna maruz kalmaması için engellemenin bir denge oluşturacağını söylüyor. Ek olarak ise bu durumların önüne geçmek için yasakların genişletilmesi gerektiğini dile getiriyor. Instagram'ın kullanıcılarının ruh sağlığını korumak ile yükümlü olduğunu söyleyen Mosseri, 2017 yılında yani iki yıl önce 14 yaşındaki bir kızın Instagram üzerinde yer alan intihar ve şiddet içerikli videoları seyretmesi üzerine intihar eden Molly Russell konusuna değindi. 

Molly Russell adlı intihar eden genç kız, Instagram platformunu depresyon ve intiharla ilgili içerikleri seyretmek üzere kullandığını dile getirdi. Yaşanan korkunç olayın ardından son derece zorlu bir süreç geçiren genç kızın ailesi çocuklarının ölümüne Instagram platformunun yol açtığını dile getirdi. Sosyal medyalar arasında önemli bir noktada yer alan Instagram, artık kendine zarar verme ve intihar ile ilişkili içeriklerin ya da yöntemleri içeren herhangi bir içeriğin kaldırabileceğini, bu tür içerik paylaşımı yapan hesapların aramada ya da uygulamanın diğer alanlarına da önerilmeyeceğini dile getirdi. Bu yılın ilk aylarında İngiltere başta olmak üzere birçok ülke, Instagram'a intihara teşvik edecek içerikleri kaldırmasını aksi halde platforma yaptırım uygulamayacakları konusunda baskı uygulamışlardı. Yaşanan bu olaylardan sonra Instagram gerekeni yaptı ve yasaklamayı getirdi. Gelecek günlerde farklı yasakların gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor. 

 

 


İlgili uygulamalar
Facebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyorFacebook ve Instagram sahte haber uyarı özelliği geliyor
Instagram, plastik cerrahi sonrası filtrelerini kaldırıyorInstagram, plastik cerrahi sonrası filtrelerini kaldırıyor
Stalkerlar yasta! Instagram'dan büyük bir değişiklik daha!Stalkerlar yasta! Instagram'dan büyük bir değişiklik daha!

PAYLAŞ