Instagram hikayelere nasıl müzik eklenir? - Haberler - indir.com

Instagram hikayelere nasıl müzik eklenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram'ın Hikayeler bölümüne Müzik ekleme özelliği geldi. İnsanların corona virüs salgını nedeniyle evlerine kapandığı şu günlerde sosyal medyalar olduğundan daha fazla kullanılmaya başlandı. Buna karşılık geliştirici şirketlerde kendilerine ait olan sosyal medyaları geliştirmek için farklı özellikler sunmaya devam ediyor. Instagram'da yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Şöyle ki uzun bir süredir yurt dışında kullanımda olan Instagram Müzik özelliği artık Türkiye'deki Instagram kullanıcıları için de sunuldu. Instagram Hikayelerin nasıl ekleneceği konusunda bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Instagram kullanıcılarının en çok sevdiği özelliklerden Hikayeler, her geçen gün farklı özelliklerle geliştirilmeye devam ediyor. Fcaebook, bu özelliği yıllar önce rakibi olan Snapchat'ten Instagram'a getirmişti ve bunun ardından ise WhatsApp ile ana uygulamasına da getirdi. Zaman içerisinde Hikayeler, kullanıcıların kendilerini diledikleri şekilde ifade edebilmeleri adına yepyeni özellikleri sunmaya devam etti. Instagram Hikayelerine müzik ekleme özelliği de bunlar arasında en popüler olanlardandı ve bu özellik Türkiye'de de kullanıma sunuldu. 

Instagram hesabının türü nasıl düzenlenir?Instagram hesabının türü nasıl düzenlenir?

Instagram Hikayeler özelliğine eklenen bu yeni özellik aslında 2018 yılından bu yana birçok ülkede kullanılıyordu. Dünya çapında popüler olan binlerce şarkının bulunduğu müzik kütüphanesine bağlanan uygulamayla beraber, istediğiniz sanatçıyı ya da şarkıyı arayıp hikayelerinizi paylaşmadan önce müzik ekleyerek hikayelerinizi çok daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. 

Instagram Hikayeler müzik ekleme nasıl yapılır?

  • Hikayelere müzik eklemek için ilk olarak Instagram Hikayeler ekranını açın.
  • Instagram kamerasıyla bir fotoğraf ya da video kaydedin.
  • Eğer daha önce çekilmiş bir görüntü paylaşacaksanız galeriden seçin.
  • Üstte yer alan çıkartma simgesine dokunun.
  • Açılan pencereden “Müzik” simgesine dokunun.
  • “Senin İçin” sekmesindeki müziklerden bir seçim yapabilir, “Göz At” sekmesine dokunarak istediğini sanatçı ya da şarkıyı aratabilir, türlere ya da duygulara göre seçim yapabilirsiniz.
  • Eklemek istediğiniz şarkıya dokunun.
  • Söz ya da etiket tarzını ve istediğiniz 15 saniyelik aralığı seçin.
  • Bitti'ye tıklayarak Hikayenize müziği ekleyin.

Popüler sosyal medya platformu Instagram Hikayeler'e müzik eklerken 4 farklı formda Iyric video şeklinde ya da doğrudan 2 farklı şarkı etiketi ile beraber paylaşım yapabilirsiniz. Hikayelerinize eklemek için şu an müzik kütüphanesi çok zengin değildir ve Türkçe şarkılar da yer almıyor. Yakın zaman içerisinde Instagram uygulamasının Müziklerine çok daha fazlası ve Türkçe olanlarda eklenecek. Instagram halihazırda zaten dünyanın en çok kullanılan uygulamalarındandır. Uygulamaya getirilen bu yeni özellikte kullanıcılar tarafından beğenilmiş gibi görünüyor. Her geçen gün bu özelliğin daha fazla kullanıcı tarafından kullanılması bekleniyor. Instagram bu şekilde kullanıcılarının yanında olduğunu gösterdi. 

 


İlgili uygulamalar
Instagram masaüstü direkt mesaj özelliği kazanıyorInstagram masaüstü direkt mesaj özelliği kazanıyor
Instagram dışarı çıkanları engelleyecek!Instagram dışarı çıkanları engelleyecek!
Masaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesiMasaüstü için gelen Instagram canlı yayın hamlesi

PAYLAŞ