Instagram Hikayeler'e hareketli metin özelliği geliyor - Haberler - indir.com

Instagram Hikayeler'e hareketli metin özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-23 18:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde ardı ardına yeni özellikler kullanıma sunan Instagram bu kez Hikayeler servisi için önemli bir yeniliğe imza attı.

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamaları arasında yer alan Instagram son bir buçuk sene içerisinde aldığı güncellemelerle daha da işlevsel bir hale geldi. Dünya çapında milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan uygulama da en sevilen özelliklerden biri de hikayeler. İlk çıktığı günden beri büyük bir ilgi gören özelliği daha da geliştirmek isteyen Instagram Hikayeler servisi için yeni bir özelliği kullanıma sunacağı sızdırıldı.

Instagram'dan en çok kazanç sağlayan ünlülerInstagram'dan en çok kazanç sağlayan ünlüler

Instagram'da bağış toplama dönemi başlıyor

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Instagram Hikayeler için hareketli metin desteği sunabilmek için kolları sıvadı. Hareketli metin özelliğinin kapalı testlerine başladığı öğrenilen şirket şimdilik bu özelliği sadece belirli geliştiricilerin erişimine açtı. Temmuz başında test edilen özelliğe göre daha çok yazı tipi ve animasyonlara sahip olan özellik oldukça ilgi çekiyor. Story’leri görsel açıdan daha etkileyici bir hale getirecek olan özelliğin ilerleyen günlerde kullanıma sunulması bekleniyor.

Hikayeler için özelliği olabildiğince işlevsel hale getirmeye çalışan Instagram’ın yeni özelliğinde animasyon çeşitleri kullanıcıların seçtikleri fonta göre değişiklik gösteriyor. Yapılan paylaşımda şimdilik sadece 9 farklı font çeşidi bulunuyor. İlk kullanıma sunulduğunda 9 fontla karşımıza çıkması beklenen özelliğin ilerleyen zamanlarda farklı yazı tiplerini de ev sahipliği yapması bekleniyor. Beta testlerine ne zaman başlayacağı bilinmeyen Instagram’ın yeni özelliği bu yıl içerisinde kullanıma sunması bekleniyor.

 

 


İlgili uygulamalar
Instagram Reels özelliği yoldaInstagram Reels özelliği yolda
Instagram alışveriş özelliği nasıl yeniliklerle geliyor?Instagram alışveriş özelliği nasıl yeniliklerle geliyor?

PAYLAŞ