Instagram Hikayeler Kartlar isimli bir özellik kazandı - Haberler - indir.com

Instagram Hikayeler Kartlar isimli bir özellik kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-12 12:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya platformlarının adeta yıldızı olan , Hikayeler özelliği ile beğenilen bir hizmet sunuyor. Halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan platformun Hikayeler'ine yeni bir özellik daha eklendi. "Kartlar" şeklinde adlandırılan bu özellik, sevdiklerinize eğlenceli sürprizler yapmanızı sağlar. Söz konusu özelliğin kullanımı ise oldukça basit olup kullanıcıları yormayacak şekilde dizayn edilmiştir. 

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olarak uzun süredir hayatımızda olan Instagram, uzun bir süredir çeşitli yenilikler ile gelişmeye yönelik hareket ediyor. Instagram uygulamasının geliştirici ekibi, kullanıcılarını memnun etmek ve kullanıcıların deneyimlerini profesyonel düzeye çıkarmak adına çalışmaları elden bırakmıyor. Platforma gösterilen ilginin azalmaması adına şirket sürekli olarak çalışıyor ve platforma yeni özellikler kazandırmak adına yenilikler üzerinde çalışmaktan geri kalmıyor. Instagram yine yeni bir özellik ile karşımıza çıktı. 

Yine bir Instagram özelliği Facebook’a geliyorYine bir Instagram özelliği Facebook’a geliyor

 

Hikayeler özelliğine yenilik

Popüler sosyal medya platformu Instagram'ın geliştirici ekibi, tüm özelliklerin yanı sıra aynı zamanda Hikayeler özelliğine ayrı bir önem veriyor. Platformun bu özelliği her geçen gün yeni özellikler ile gelişmeye devam ediyor. Bu özelliğin gelişim sürecine baktığımızda neredeyse baştan aşağı değişim gösteren Hikayeler, şimdi yeni bir özellik daha kazandı. Söz konusu bu özellik, platformun kullanıcılarının farklı bir kullanıcı ile olan geçmişlerini hikayeler haline getirmelerinde yardımcı oluyor. Halihazırda en çok sevilen Instagram özelliği bu yenilik ile daha da gelişmiş durumdadır. Popüler platforma gelen bu yeni özellik, Hikayeler bölümünün alt kısmında ye alan Oluştur menüsüne eklendi. Kartlar şeklinde adlandırılan bu özellik kapsamında Instagram, kullanıcılarına 4 farklı seçenek sunuyor. Özelliğin bu seçeneklerine bakmamız gerekirse, doğum günü, teşekkürler, mutlu yıldönümleri ve isimsiz başlıkları ile karşılaşacaksınız. İsimsiz olarak isimlendirilen sonuncu kartın herhangi bir nedeni olmasa da bu özellikten faydalanmanızı sağlıyor. 

Instagram platformunun Kartlar olarak adlandırılan bu özelliği, diğer kullanıcılar ile beraber yaptığınız paylaşımları hikaye haline getirmenize izin veriyor. Uygulamanın yeni özelliğinde dilediğiniz gibi özelleştirme yapabiliyor, renkler ve hikayelerin içerikleri üzerinde de değişiklik yapabiliyorsunuz. Instagram platformunun bu yeni özelliği ile beraber sevdiklerinize eğlenceli sürprizler yapabilirsiniz. Halihazırda birbirinden farklı fonksiyonel özelliğe sahip olan Instagram uygulamanın Hikayeler özelliğine getirilen bu yenilik ile beraber kullanıcılar Hikayelerden çok daha fazla faydalanabilecekler. 

Instagram'ın yeni özelliği nasıl kullanılır?

Şu an itibariyle hem iOS hem de Android platformuna getirilen Instagram'ın Kartlar özelliği artık uygulamanın Hikayeler özelliğinden çok daha fazla faydalanmanızı sağlıyor. Şirket zaman zaman uygulamanın Hikayeler özelliği üzerinde çeşitli değişiklikler yapıyor. Mevcut efektler üzerinde oynama yapabiliyor, efektleri kaldırabiliyor ya da yenilerini ekleyebiliyor. Uygulamaya dahil edilen bu özellikler bazen sevilirken bazen ise uygulamada kendine yer edinemiyor. Uygulamanın bu yeni Kartlar adlı özelliğinin platformda yer edinip edinmeyeceğini yakın zaman içerisinde göreceğiz. Dünyanın en popüler sosyal medya platformu Instagram uygulamasının Hikayeler özelliği son zamanların en sevilen özelliklerinden biridir. Bu özelik yapılan yenilikler ile beraber daha da gelişmiş bir hal aldı. 


İlgili uygulamalar
Facebook, Instagramlaşma yolunda ilerliyor! Bir Instagram özelliği daha Facebook yolcusuFacebook, Instagramlaşma yolunda ilerliyor! Bir Instagram özelliği daha Facebook yolcusu
Instagram keşfet nasıl çalışıyor? Resmi açıklama geldi!Instagram keşfet nasıl çalışıyor? Resmi açıklama geldi!
Kaldırılan Instagram beğeni sayılarını gösteren eklenti!Kaldırılan Instagram beğeni sayılarını gösteren eklenti!

PAYLAŞ