Instagram hikayeler için dikey akış özelliği yolda - Haberler - indir.com

Instagram hikayeler için dikey akış özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-05 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu olan Instagram’ın içerisinde yer alan hikayeler özelliği için yeni bir konsept üzerinde çalıştığını görüyoruz. Şirketin buna göre en yakın rakiplerinden olan sosyal medya platformu TikTok için kullanılan dikey akış sisteminin Instagram için uyarlamasını ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Şirket bu formatı şuan için Reels özelliğinde kullanıyor. TechCrunch kaynaklı habere göre Instagram, hikayeler noktasında yeni bir dikey akış sistemini TikTok’tan alıntılayacak. Şirket hikayelere dahil edeceği dikey kaydırma özelliği ile daha akıcı bir kullanıcı deneyimi oluşturmayı hedefliyor. Diğer yandan TikTok ile rekabet noktasında bir adım öne geçmek için de böyle bir hamle yapacağı düşünülüyor.

Instagram’dan yeni hikaye formatı geliyor

Instagram Web sürümü hikayeler güncellemesi aldıInstagram Web sürümü hikayeler güncellemesi aldı

Alessandro Paluzzi adlı kullanıcı tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre sistem henüz geliştirilmeye devam ediyor. Bu durumda Instagram’ın bu özelliği kısa süre içinde kullanıcılara sunmayı hedeflediğini görüyoruz.  Daha öncesinde Decoder adlı bir podcast programına da katılan Instagram başkanı Adam Mosseri, 2020’nin şirket için bir sürü hedef gerçekletirme planlarını yaptıkları bir yıl olduğundan ötürü 2021 yılı için ise Instagram’ın yenilikleri ve yeni deneyimleri servislere entegre ettiği bir yıl olarak göreceğiz.

Kullanıcıların mobil deneyimine yönelik olan dikey akış oldukça kullanışlı gözüküyor. Baktığımız zaman Facebook Haber akışı ve YouTube ana sayfası gibi birçok servis bu tasarımı kullanıyor. Hikayeler için de devreye girmesi beklenen bu yeni mobil deneyimin Instagram için nasıl işleyeceği ise merakla bekleniyor. Mosseri’nin Ocak ayında yaptığı bir röportaj da şu sözleri dile getirmişti; Henüz Reels'den memnun değilim. Hem insanların içerik paylaşımı hem de içerik tüketimi açısından büyüyoruz, ancak daha önümüzde uzun bir yol var. Ve TikTok'un bu alanda bizden önde olduğu konusunda dürüst olmalıyız. 


İlgili uygulamalar
Instagram’a sesli sohbet odaları özelliği geliyor!Instagram’a sesli sohbet odaları özelliği geliyor!
Instagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sunduInstagram, silinen gönderileri kurtarma özelliği sundu

PAYLAŞ