Instagram Guides özelliğini yayımladı - Haberler - indir.com

Instagram Guides özelliğini yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-19 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler platformlarından Instagram'da tıpkı bir blog gibi rehberler hazırlayıp paylaşmayı sağlayan özellik Instagram Guides dünya genelinde kullanıcıların beğenisine sunuldu. Bir süredir beta sürecinde olan bu özellik sonunda dünya genelinde herkes için kullanıma sunuldu. Özelliğin nasıl kullanılacağı hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Instagram Guides Türkiye’de kullanıma sunuldu

Popüler platform Instagram son zamanlarda içerik üreticilerine daha fazla önem verdiğini herkese gösteriyor. Alışveriş özelliğinin ülkemizde sunulması içerik üreticileri sponsorlu ürünleri paylaşmak için ortam bulmuştu. Şimdi ise blog yapısında olan Rehberler özelliği herkes tarafından kullanılmaya başlanacak. Alışveriş sekmesine dahil edilen rehberler özelliği yeni yayımlandığı için Türkçe içeriklerin sayısı pek de az değildir. Fakat özelliğin kullanımı yakın zamanda daha da artacak. 

Instagram Guides ile mekan ve ürün önerileri yeni formatta sunuluyorInstagram Guides ile mekan ve ürün önerileri yeni formatta sunuluyor

Instagram Guides özelliğine erişim sağlamak için alt çubukta yer alan alışveriş sekmesine gidin. Ardından ise üst taraftaki kutucuklardan "Rehberleri keşfet" seçeneğini seçin. Karşınıza içerik üreticileri tarafından yayınlanmış olan rehberler çıkacaktır. Eğer bir rehber oluşturmak isterseniz ilk olarak hesabınızı profesyonel bir içerik üreticisi hesabı olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bunu öğrenmek için ayarlara gidip “Hesap” sekmesinden “Profesyonel hesaba geç” seçeneğine tıklamalısınız. Ardından profilinize girip sol üstteki “artı” ikonundan “Rehberler”‘i seçin.

Hazırlamış olduğunu rehberi hikayenizde paylaşabilir ve mesaj olarak da iletebilirsiniz. Tıpkı keşfet sekmesinde olduğu gibi rehberiniz benzer ilgi alanlarındaki kişilere gösterilecek. Tüm rehberinizdeki kişilere profilinizdeki sekmeden ulaşabiliyor olacaksınız. Instagram Guides özelliği kullanıcılar tarafından beğenilmiş gibi gözüküyor. İçerik üreticilerinin ürünlerini tanıtabilmeleri için yeni bir özelliğin platformda yer alması olumlu olarak karşılanıyor. 

 



PAYLAŞ