Instagram bu defa TikTok'tan esinlendi - Haberler - indir.com

Instagram bu defa TikTok'tan esinlendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-13 11:19:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Facebook'un uyguladığı ve kısa zamanda benimsediği "satın alamıyorsan kopyala" taktiği, Snapchat sonrası hedefteki uygulama Tiktok oldu. İnstagram bünyesine katılmak istenen özellikler test aşamasında değerlendiriliyor.

Günlük olarak aktif kullanıcı sayısında 500 milyon kullanıcı dolaylarında dolaşan İnstagram, kendini geliştirme yolunda kendisine rakip uygulamalardan esinlenmeyi ihmal etmiyor. Daha önce Snapchat'in oluşum özelliğini kendi bünyesine "Hikayeler" adı altında kattıktan sonra yükselen bir ivme yakalamıştı. Bu başarıyı perçinlemek isteyen İnstagram'ın yeni ilham ışığı TikTok'dan geliyor. 

Tiktok’ta Çocukları Korumanın 3 AdımıTiktok’ta Çocukları Korumanın 3 Adımı

Kullanıma sürüldükten sonra büyük bir başarı ve kitle sahibi olan TikTok, farklı bir konsept ile dikkat çekmişti. TikTok'ta kullanıcılar kısa videolar çekip o videolara farklı efektler ekleyerek arka plana da müzik koyduktan sonra paylaşarak eğlenceli anlarını paylaşabiliyorlar. 

İnstagram Hikayelerine TikTok Etkisi Geliyor

Jane Mahchun Wong'un yeni keşfi olan hikaye modu Clips'te, tıpkı TikTok'da olduğu gibi videoların hızını değiştirebiliyor ve arka plana müzik ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca süre ekleyerek klip esintisi de yaratabiliyorsunuz. Yalnızca efektlerin ve filtrelerin olmaması dışında bir fark görünmüyor. Ayrıca şu an da test aşamasında olmasıyla birlikte kullanıcıya sunulmadan eklenebilmesi de söz konusu olabilir.

İnstagram'ın olduğu gibi son dönemlerin popüler uygulaması olan TikTok'un da 1 milyar kullanıcısı bulunuyor. Son zamanların en popülerleri arasında yer alan uygulama IOS ve Android marketlerinde en çok indirilen uygulamalar listesinde yerini koruyor. Daha önce Snapchat'ten kopyalama özellikler alarak bünyesine kazandıran İnstagram'ın aynı işlemi TikTok için de yapması kullanıcıları şaşırtmadı. Şu an da test aşamasında olan özelliğin kullanıcılar ile ne zaman buluşacağı bilinmiyor. 


Facebook ve Instagram intiharları engellemek için yeni önlemler alıyorFacebook ve Instagram intiharları engellemek için yeni önlemler alıyor

PAYLAŞ