Instagram algoritmasını gözden geçirme kararı aldı - Haberler - indir.com

Instagram algoritmasını gözden geçirme kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-16 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz hafta içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nde bir polisin George Floyd’u öldürmesi olayının ardından neredeyse tüm dünyada Black Lives Matter hareketi başladı. Bu hareket kapsamında teknoloji dünyasından birçok şirket de siyahi vatandaşlar için politikalarını yeniden gözden geçirme kararı aldılar. Bu şirketlerden biri de Instagram oldu. Instagram CEO’su Adam Mosseri, dün yaptığı bir paylaşımla Instagram algoritması ve politikası için harekete geçirildiği belirtti.

Instagram'dan siyahi vatandaşlar için hamle

Instagram CEO’su Adam Mosseri, yapmış olduğu paylaşım ile beraber şirketin dört alana odaklanacağını belirtti. Bunlar, taciz, hesap doğrulama, içerik dağıtımı ve algoritmik önyargı olacak. Sosyal medya liderlerinden Instagram aynı zaman içerisinde algoritmalarının bilinçaltı ön yargıya neden olup olmadığını da inceleyecek. Aynı zaman içerisinde, siyahi vatandaşları platformda karşılaşılan güvenlik sorunlu da gözden geçirilecek. Mosseri diğer yandan Instagram’da temsil edilmeyen diğer gruplara daha iyi hizmet vermenin yollarını aradıklarını belirtti.

Instagram Messenger Rooms desteğine kavuştuInstagram Messenger Rooms desteğine kavuştu

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Instagram'ın bu çalışmayı yaparken, diğer bir yandan ise akademisyenlerle beraber çalışması gerektiğini, algoritmasını ve politikalarını onlara inceletmesi gerektiği de belirtilen durumlar arasındadır. Fakat şöyle ki bu sorunları çözmek için söz konusu toplulukları konuyla da konuya dahil etmek oldukça önemli bir adımdır. Yeterince temsil edilmeyen gruplara karşı önyargı tek seferde çözülebilecek bir konu olmayacağı için sürecin uzayacağını belirtmekte fayda var. George Floyf olayının ardından dünya ayağa kalktı ve teknoloji dünyası da kendi platformları ile beraber bu duruma destek vermek adına çeşitli yenilikler üzerinde çalışmalar başlattılar. 


İlgili uygulamalar
Instagram Story indirme nasıl yapılır?Instagram Story indirme nasıl yapılır?
Instagram Instagram "İki katlı hikayeler" özelliğini test ediyor
Instagram Instagram " Yukarı kaydır" özelliğini daha fazla kullanıcının erişimine açıyor

PAYLAŞ