Instagram 10 yaşında. 10. yıla özel yeni özellikler geldi - Haberler - indir.com

Instagram 10 yaşında. 10. yıla özel yeni özellikler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bugün itibariyle 10. yılına giren Instagram, bu önemli günü kutlamak ve kullanıcılarını da mutlu etmek adına bir dizi yeni özellikler yayınladı. Şu an için henüz tüm kullanıcılara ulaşmayan bu yeni özellikler ile son yılda paylaştığınız hikayeleri harita ya da takvim üzerinde görüntüleyebilir, aynı zamanda Instagram simgesini de dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, bugün itibariyle 10. yılına girdi. İlk kez 6 Ekim 2010 yılında kullanıcıların karşısına çıkan uygulama, kısa bir süre içerisinde popüler hale gelerek Facebook’un radarına girmiş ve 2012 yılında sosyal medya devi tarafından satın alınmıştı.

Önemli adımların her birini geride bırakan Instagram, bu önemli günü kutlamak adına kullanıcılarına bir dizi yeni özellik de sunmaya yönelik hareket ediyor. Hatta Instagram, 10. yıldönümüne özel olarak kullanıcılara özel bir tasarım uygulama simgelerinden birini seçme imkanı da sunacak. 

Instagram Android uygulaması güvenlik açığı ile gündemdeInstagram Android uygulaması güvenlik açığı ile gündemde

Instagram'ın 10. yıldönümüne özel simgeler sunuyor

Şöyle ki Instagram'ın 10. yılına özel olarak hazırlamış olduğu uygulama simgeleri ilk kez geçtiğimiz haftanın ilk günlerinde uygulamanın kodlarında ortaya çıkmıştı ve hatta tahmin edildiği üzere 10. yıl dönümüne özel bir özellik daha sunuluyor. Bu yeni simge seçeneklerinin arasında Instagram'ın ilk logosu da yer alıyor. 

Instagram'ın hikayeler haritası ve takvim değişiyor

Dünyaca popüler sosyal medya platformu Instagram'ın 10. yıl dönümüne özel olarak yayınladığı bir diğer önemli özellik ise Hikayeler Haritası oldu. Bu özellik ile son üç yıl içinde paylaşmış olduğunuz herhangi bir hikayeyi harita üstünde ya da takvimde görüntüleyip yakın geçmişinize hızlı bir şekilde göz atabilirsiniz. 

Instagram'a otomatik yorum gizleme özelliği

Popğler platform Instagram'ın 10.yıl dönümü ile beraber yayınladığı bir diğer özellik ise yorum gizleme oluyor. Bilindiği üzere Instagram zaten bir süredir saldırgan ya da kullanıcıları rahatsız edici yorumları yayınlanmadan önce yorum sahibini uyarıyordu. Şimdi ise Twitter’ın Gizli Yanıtlar özelliğine benzer bir şekilde saldırgan ve rahatsız edici yorumları gizlemeye başlayacak. Ancak Twitter’ın Gizli Yanıtlar özelliğinin aksine Instagram, bu yorumları gönderi sahibinin isteği doğrultusunda değil, otomatik olarak gizleyecek.

Tech Crunch tarafından aktarılan bilgiye göre Instagram, söz konusu 10. yıldönümü güncellemesini yayınlamış durumda ancak güncelleme şu an için akıllı cihazlara gelmedi. Muhtemelen güncelleme, dünyanın farklı bölgelerine adım adım halinde gönderiliyor ve yakın zamanda tüm kullanıcılar 10. yıldönümü güncellemesini alacaklar. Bu güncelleme ile beraber kullanıcılara yeni bir Instagram ikonundan çok daha fazlası sunuluyor. Burada yer alan yeni özelliklerin her birini güncellemenin ardından kullanabilirsiniz. 

 




İlgili uygulamalar
Instagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlasıInstagram yeni özellikleri: Instagram grup hikâyeleri ve fazlası
Instagram sahte hesap dolandırıcılığı kimleri, nasıl etkiliyor?Instagram sahte hesap dolandırıcılığı kimleri, nasıl etkiliyor?
Facebook Messenger ve Instagram birleştiFacebook Messenger ve Instagram birleşti

PAYLAŞ