İngiltere 5G teknolojisi için Huawei'yi seçti - Haberler - indir.com

İngiltere 5G teknolojisi için Huawei'yi seçti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-08 15:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere teknolojinin gelişmesi ile beraber 5G teknolojisini birçok alanda duyar olduk. Gelişmiş ülkeler alt yapılarını güçlendirmek adına 5G teknolojisine geçiş yaparak kullanım alanlarını zenginleştirmeye yönelik hareket ediyor. Bu sebeple ülkeler arasında yaşanan 5G rekabeti hızla büyümeye devam ederken, bu alanda etkin olmak isteyen şirketler ve hükumetler arasındaki yapılan ortaklık detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Huawei şirketi İngiltere'nin 5G alt yapısını inşa edecek. 

Çinli akıllı cihaz üreticisi ile ABD arasında yaşanan gerginlikten dolayı Huawei oldukça zor zamanlar geçirmişti ve ABD'nin Huawei şirketini kara listeye almasının ardında ise ABD şirketler Huawei ile olan bağlantılarını birer birer kopardı. Elbette ki bu olayların karşısında Huawei oldukça zorlu bir dönemin içerisinde geçti. Fakat buna rağmen toparlanmaya başlayan şirket 5G teknolojisi ile İngiltere'de çalışmalar yürütecek. Daha önce yine Huawei'nin 5G teknolojisinin güvenli olmadığını ve kullanıcıların da kişisel verilerini topladığı dedikodular çıktı. Fakat bunlara rağmen İngiltere Huawei ile çalışarak kendi ülkesinin 5G alt yapısını inşa etmek adına anlaşma yaptı. 

Huawei, Android Q Güncelleme Listesini GenişlettiHuawei, Android Q Güncelleme Listesini Genişletti

Huawei, İngiltere'nin 5G alt yapısını inşa edecek

Çinli teknoloji şirketi Huawei, İngiltere'nin 5G alt yapı işlemleri ile ilgilenecek. The Observer aracılığı ile hafta sonu yayınlanan raporun içeriğinde, İngiltere'de yer alan büyük taşıyıcıların 5G ağ sistemlerini Huawei şirketinin yardımı ile beraber oluşturacağı ortaya çıktı. Çinli teknoloji şirketi, Vodafone şirketinin yeni nesil bağlantısını kullandığı İngiltere'de bulunan yedi eyaletten altısında 5G teknolojisini kullanmak adına istasyonlar inşa etmeyi planlıyor. Yaşanan bu olaylar karşısında İngiliz hükumeti, Huawei ile anlaşma yapmanın ulusal güvenlik açısından herhangi bir tehdit oluşturup oluşturmadığı konusunda tartışmalar devam ederken çalışamalar da halen devam etmektedir. Söz konusu bu konu da ABD'ye benzer bir tutum sergilenmesi pek de mümkün olan bir durum olarak gözükmüyor.

Bu sebeple İngiltere hükumeti tüm 5G ağının ana merkezlerden hariç diğer tüm bölümler için Çinli teknoloji şirketi Huawei ile çalışmalar yürütme kararı verdiler. Bunun yanı sıra aynı zamanda ekonomistler tarafından yapılan hesaplamalara göre İngiltere Hükumeti, Çinli teknoloji şirketinin İngiltere'de kablosuz iletişimin sağlıklı bir şekilde yaşanması adına telsiz sistemleri kurmasını engelleme kararı verilirse 4.5 milyar ile 6.8 milyar sterlin arasında bir zarar durumu söz konusu olabilir. 

İngiltere hükumetinde görev yapan üst düzey üyelerden bir kaçı ise Huawei şirketi ile işbirliğinin ABD ile ilişkileri bozarak ülke ekonomisine zarar vermesi ile ilgili düşünceleri mevcuttur. Bu sebeple Çinli teknoloji şirketinin ne kadar kısıtlama ile sınırlandırılması gerektiği üzerinde çalışmalar halen devam ediyor. Ciddi planlamalar doğrultusunda hareket edilerek yapılan bu anlaşma kapsamında İngiltere'nin 5G alt yapusu Huawei tarafından yapılacak. 

Son olarak verilen kararlara göre şimdilik sadece 150.000 baz istasyonu Çinli teknoloji şirketi Huawei tarafından inşa edilecek. Konu ile ilgili Matthew Howett “Operatörler Huawei altyapısını kullanmaktan memnun. Sorun, 5G olayının hükumetler tarafından büyük bir hırs meselesi haline gelmesi.” dedi. Söylenen bu sözler ile beraber ülkeler arasında yaşanan 5G rekabeti gözler önüne serildi. 


Huawei P30 serisi, 10 milyon satışa ulaştıHuawei P30 serisi, 10 milyon satışa ulaştı
Huawei savaşı Samsung'u KıskandırıyorHuawei savaşı Samsung'u Kıskandırıyor
Huawei gizli kamera patenti aldıHuawei gizli kamera patenti aldı

PAYLAŞ