Huawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladık - Haberler - indir.com

Huawei'nin kurucusu Ren Zhenfei: 6G çalışmalarına başladık

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-30 17:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

İnternet ağı teknoloji günden güne gelişiyor. 4,5G teknolojisinden kısa bir süre sonra adını sıklıkla duymaya başladığımız 5G ağı, son günlerde ciddiyetini iyice artıyor. Hatırlarsanız bu alanda en çok Ar-Ge çalışmaları yürüten şirkette Huawei’ydi. Birçok ülke bu teknolojiyi kullanabilmek için altyapı çalışmalarına başlamış durumda. Ülkemizde de kullanıma açılması beklenen 5G teknolojileriyle ilgili bitip tükenmez tartışmalar da var.

Örneğin bazı uzmanlar bu teknolojinin zaman içerisinde daha verimsiz bir hale geleceğini düşünüyor. Teknolojilerin imkanları arttıkça ihtiyaçlarında bu doğrultuda arttığını söyleyen uzmanlar bant genişliklerinin bu sorunu çözmeye yetmeyeceğini savunuyordu ki, bu tartışmalar henüz son bulmadan 6G teknolojisi adından söz ettirmeye başladı. 6G teknolojilerinde ilk adım ise 5G alanında olduğu gibi Huawei’den geldi. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donold Trump, “Bir an önce 5G’yi Amerika’da istiyorum. Hatta 6G’yi istiyorum. Şu anki standartlardan çok daha güçlü, hızlı ve akıllı. Amerikalı şirketler çabalarını artırmalı ve geride kalmamalı.” Açıklama yapmıştı.

Huawei'den 5G Hakkında Önemli AçıklamaHuawei'den 5G Hakkında Önemli Açıklama

Huawei 6G çalışmalarına başladı!

5G teknolojisini destekleyen öncü şirketler arasında olan Huawei’den 6G çalışmalarının başladığına dair açıklama geldi. 5G teknolojisinde dünya lideri olmayı hedefleyen şirket 5G dünyaya yayılmadan 6G alanında çalışma başlatıyor.

5G, oyun sektörünü nasıl değiştirecek? Neler getirecek?

Huawei kurucusu ve CEO’su Ren Zhenfei şirketin 6G alanında Ar-Ge çalışmalarına başladığını açıkladı. Yaptığı açıklamada şirketin %g ve &g teknolojilerinde paralel çalışmalar yürüttüğünü açıklayan Zenfei, 6G çalışmalarına çok daha öncesinden başlandığını belirtti.

Zenfei şirketin yürüttüğü çalışmaların daha “Erken aşamada” olduğunun altını çizerek, bu teknolojinin ticarileşebilmesi için henüz kat yol edilmesi gerektiğini belirtti. Zenfei’ye göre 6G teknolojisinin gelişebilmesi için henüz 10 seme daha var. Bu teknolojinin endüstri standartlarına uygun olması için daha çok zaman gerektiğinin altını çizen Zenfei, şirketin bu alandaki çalışmalarının da hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Ancak tabi 5G konusunda Amerika’dan ciddi kısıtlandırmalarla karşı karşıya kalan Huawei’nin 6G çalışmalarına Amerika Birşelik Devletleri Başkanı Donld Trump’ın tepkisinin ne olacağı da merak ediliyor. Huawei’nin 6G alanında çalışmalara başlaması ve Trump’ın 6G altyapısına hazırlanmak istemesi Huawei ve Amerika arasında olan belirsizliği de sonuca bağlayıp bağlayamayacağını hep birlikte göreceğiz.


İngiltere 5G teknolojisi için Huawei'yi seçtiİngiltere 5G teknolojisi için Huawei'yi seçti
5G Teknolojisi kullanıcılarını üzebilir5G Teknolojisi kullanıcılarını üzebilir

PAYLAŞ