Huawei ve Audi arasında işbirliğine imza atıldı - Haberler - indir.com

Huawei ve Audi arasında işbirliğine imza atıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-14 15:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Son zamanlarda akıllı telefon sektöründeki başarılı çıkışıyla adından sıkça söz ettiren Huawei, en iyi otomobil markalarından biri olan, Alman otomotiv üreticisi ile anlaşma imzaladı. 2 dev şirket arasında 10 Temmuz tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında, hem sürüş alanındaki gelişmeler hem de araç  içerisinde dijital ortamın kolaylaşması üzerine çalışmalar yürütülmesi planlanıyor. Çin menşeli Huawei ve Almanya menşeli Audi arasındaki anlaşma, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Li Keqiang ve Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından başlatıldı. Bu başlangıç, geniş tabanlı bir iş ortaklığının da ilk parçası oldu.

Anlaşmada hedeflenen projeler hakkında bilgi verildi

Anlaşma kapsamında Audi, Huawei ve Çinli yetkililer ile ortak bir çalışma yürütecek. 2017 yılında Doğu Çin'in Wuxi mega şehrinde, LTE-V uygulaması başlatılmıştı. Audi bu uygulamaya destek veren ilk otomobil markası oldu. bir mobil iletişim standı olan iletişim teknolojisi LTE-V, bağlantılı araçlarda kullanılabiliyor. Eylül 2018'de Wuxi şehrinde 'World Internet of Things Exposition' gerçekleşecek ve burada proje bir sonraki aşamaya geçecek.

HUAWEI LTE Çözümü Başkanı Veni Shone, yapılan ortaklığa dair şu ifadeleri kullandı, 'Bilişim teknolojileri ve otomotiv endüstrileri arasında yeni teknolojik sinerjilerin ortaya çıkacağı bir akıllı araçlar çağına giriyoruz. HUAWEI, mobil bağlantıda artan inovasyonla birlikte sürüş deneyimini dönüştürmeye kararlılığını sürdürecek.'

Audi cephesinde ise Audi Çin Başkan Yardımcısı Saad Metz ortaklık için konuştu ve şunları söyledi, 'Akıllı bağlantılı araçlar alanında HUAWEI ile ortak araştırmalarımızı yoğunlaştırıyoruz' yorumunu yaparak, 'Amacımız, akıllı şehirler yaratmak için güvenliği artırmak ve trafik akışını optimize etmek. Bu konseptlere başlangıçta Çin pazarında odaklanılacak.'

Bu anlaşma, Huawei ve Audi arasındaki ilk anlaşma olmadı. Geçtiğimiz yıllarda iki şirket, akıllı bağlantılı araçlarla ilgili olarak da anlaşma yapmışlardı. Telekom-araç endüstrileri arası 5GAA girişimi, iki şirketin ortaklığı ile başatıldı. Almanya ve Çin dışında birçok ülkede yapılan denemelerle, akıllı bağlantılı araçlar sektörüne pek çok katkıda bulundular.





PAYLAŞ