Huawei ürün yasağı için ABD'de dava açtı - Haberler - indir.com

Huawei ürün yasağı için ABD'de dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 15:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Huawei ile ABD arasındaki sorunlu dönem mahkemeye taşınıyor. Huawei tarafından ABD’ye karşı satış yasağı nedeniyle dava açıldı. İşte detaylar. 

Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı

Huawei P30 Lite Fiyatı ve Özellikleri Belli OlduHuawei P30 Lite Fiyatı ve Özellikleri Belli Oldu

ABD hükümeti tarafından Huawei’ye yönelik ülke genelinde başlatılan satış yasağı ve karşılıklı yapılan sert açıklamalar mahkemeye taşınıyor. Satış yasağı sorunun aşamayan Huawei, çözümü mahkemede bulurken iki taraf yargı karşısına çıkacak.

Sorun Huawei mi Çin mi?

ABD ile Huawei arasındaki problemlerin başlangıç noktası Çin ile ABD arasındaki gerilim olmuştu. Bu gerilim ile birlikte Çin’deki üreticilere yönelik ciddi bir tutum sergilemeye başlayan ABD yönetimi, bununla birlikte Huawei için çeşitli casus iddialarını da gündeme getirerek farklı bir tartışma başlatmıştı. Bugüne kadar Huawei’nin casusluk yaptığına dair somut bir delil bulunmamış olmasına karşın Huawei cihazları için satış yasağı getirildi.

Huawei Technologies Co. tarafından ABD hükümetine yönelik açılan davada Huawei ürünlerinin satışına yönelik yasağın kaldırılması talep edildi. Fakat konuyla ilgili ülkede yapılan görüşmelerde yasağın kalkması pek olası değil.

“Huawei için sonuç imkansız”

Wayne Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Peter Henning gibi pek çok ünlü isim tarafından yapılan değerlendirmelerde Huawei’nin bu çabası sonuçsuz kalacak. Fakat bu sürecin ABD’nin yavaşlamasında etkili olabileceği konuşuluyor. Zira mahkemenin olumlu sonuç vermesi için öncelikli olarak önceki davaların sonuçlanması gerektiği belirtiliyor. Çünkü daha önce ABD tarafından açılan bir davada Huawei’nin casusluk yaptığı öne sürülmüş ve görüşmeler başlatılmıştı. Üstelik dava süreci dahilinde Huawei yöneticisi Meng Wanzhou Kanada’da tutuklanmıştı.

Huawei’nin sadece cep telefonlarını kapsamayan yasak, donanımlardan ağ ürünlerine kadar tüm ürün gamlarını kapsıyor. Bu nedenle şu anda Huawei, ABD sınırları içerisinde hiçbir şekilde ticari faaliyette bulunamıyor. 

ABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar Hazırladı 


Huawei P30 Pro İddialı Kamera Teknolojisine Sahip OlacakHuawei P30 Pro İddialı Kamera Teknolojisine Sahip Olacak

PAYLAŞ