Huawei P50 küresel pazarda satışa çıkmayabilir - Haberler - indir.com

Huawei P50 küresel pazarda satışa çıkmayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-16 09:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

2019 senesinden beri ABD’nin ticari yaptırımlarıyla baş etmeye çalışan Huawei’nin bu sene tanıtılacak P50 modelini Çin dışında satmayacağı konuşuluyor.

Mart ayında tanıtılması beklenen Huawei P50 serisinin tanıtımı şirket tarafından açıklanmayan bir nedenden dolayı Mayıs ayına sarkmıştı ancak cihaz yine tanıtılmamıştı. Küresel pazarda ilgiyle beklenen cihaz hakkında ortaya çıkan yeni söylentiler ise Huawei’nin son dönemleri zorlukla geçirdiğini gösteriyor.

Huawei Türkiye yatırımlarına devam ediyorHuawei Türkiye yatırımlarına devam ediyor

ABD yaptırımlarıyla baş etmeye çalışan şirket geçtiğimiz aylarda Honor’u elden çıkarmak zorunda kalmıştı. Bu sene akıllı telefon üretimini azaltacağı bilinen şirketin yeni amiral gemisi serisini sadece Çin’de satışa sunacağı söyleniyor. Haziran ya da Temmuz ayında duyurulacağı iddia edilen telefonlar, rapora göre Ağustos ayında satışa çıkacak. 3 aylık bir gecikmeyle gelecek olan P50 serisi ile ilgili can sıkıcı tek iddia çıkış tarihi değil.

Huawei Android'e rakip işletim sistemini herkesin kullanımına sunabilir!

Çin merkezli kaynaklardan gelen bazı bilgilere göre şirket P50 serisini 1 milyon adet gibi oldukça kısıtlı sayıda üretebilir. Eğer bu iddialar doğruysa şirketin cihazı küresel pazarda satışa sunması da pek mümkün değil. Üstelik Huawei’nin elinde fazla sayıda Kirin 9000 işlemci kalmadığı da tahmin ediliyor. Çünkü şirket ABD’nin uyguladığı ticari kısıtlamalardan dolayı geçtiğimiz yıldan beri işlemci tedarik edemiyor ve buda üretimde şirketin üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor.

Standart, Pro ve Pro+ şeklinde toplam 3 farklı modelden oluşacak olan P50 serisi HarmonyOS 2.0 işletim sistemiyle tanıtılacak ilk akıllı telefonlar olsa da cihazlar hakkında bilinenler oldukça az. Ancak şirketin işlemci tedariki noktasında gelişebilecek olumlu gelişmelerle karşılaştığı takdirde, üretim planlarını değiştirmesi mümkün.

Huawei P50 özellikleri

  • İşletim Sistemi: Android 11
  • Boyut: 6.29 inç
  • Ekran Çözünürlüğü: 2400x1080
  • RAM Kapasitesi: 12GB
  • Dahili Hafıza (ROM): 512GB
  • Kamera: 48MP
  • Chipset (CPU): Mediatek Dimensity 2000
  • Batarya: 4000mAh



Huawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusuHuawei'den Tesla'yı geride bırkacak elektrikli araç duyurusu
Huawei daha güçlü bataryalar üretecekHuawei daha güçlü bataryalar üretecek

PAYLAŞ