Huawei P40 HarmonyOS ile gelebilir - Haberler - indir.com

Huawei P40 HarmonyOS ile gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-09 19:05:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji markası Huawei CEO’su Richard Yu tarafından IFA 2019 kapsamında yapılan basın açıklamasıyla beraber önemli açıklamalar yapıldı. Bu noktada gelecek yıl tanıtılacak olan Huawei modeller hakkında bazı bilgiler verildi. Yapılan söz konusu açıklamalara göre Huawei, Google servislerini kullanamayacağı süre içerisinde Android işletim sistemini de kullanmayacaklar. Bu noktada ilerleyen dönemde çıkması beklenen Huawei P40 model serisinde ise HarmonyOS işletim sistemine geçiş yapılabilmesi bekleniyor. Bu noktada Huawei P40 HarmonyOS ile gelebilir diyebiliriz.

Huawei P40 ve İşletim Sistemi

Huawei basın bildirisi ile dikkat çektiHuawei basın bildirisi ile dikkat çekti

CEO Yu, tarafından HarmoyOS sisteminin akıllı telefonlar için kullanıma hazır olduğunu ancak şuan için kullanmadıkları ifade ediliyor. ABD hükümeti tarafından Android kullanımına izin verilmesi beklenirken, Google Mobil Hizmetlerini kullanmamıza izin vermiyorlarsa HarmonyOS2a geçiş yapacağız sözleri ifade ediliyor. Diğer yandan böyle bir durumda HarmonyOS’u kullanan ilk akıllı telefonun Huawei P40 olabileceğinin de altı çiziliyor. Huawei, 19 Eylül tarihinde Mate 30 serini resmi olarak sunacak. Ancak bu modelde Google servisinin yer almacağına dair bazı haberler bulunuyor.

Mate 30 serisinde Android işletim sistemi yer alsa bile Google Play servislerinin yer almaması bekleniyor. Durum bu şekilde sürer ise, 2020 yılının Mart ayında duyurulacak olan Huawei P40 modelleri ile beraber Android sisteminden tamamen vazgeçilmiş olacak. Bakalım ABD ile süren sorunları devam eden Huawei cephesinden nasıl hamle ve adımlar gelecek tanıtımlar ile beraber göreceğiz.


Huawei P30 Pro’nun klonu 100 dolarlık telefon Infinix Hot 8 duyurulduHuawei P30 Pro’nun klonu 100 dolarlık telefon Infinix Hot 8 duyuruldu
Tanıtımı yapılan Huawei Enjoy 10 Plus özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Huawei Enjoy 10 Plus özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ