Huawei Kendi İşletim Sistemini Geliştirdiğini Duyurdu - Haberler - indir.com

Huawei Kendi İşletim Sistemini Geliştirdiğini Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-12 14:46:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Günden güne başarısına bir yenisini ekleyerek gündemde yer almayı başaran Çinli teknoloji devi Huawei şirketi şimdi de kendi işletim sistemini geliştirmek adına adımlar atıyor. Özgün akıllı cep telefonları ve diğer ürünleri ile kullanıcıların gönlünü kazanmayı başaran Huawei, kendi markasını taşıyan ürünlerde kullanmak üzere işletim sistemi geliştiriyor. Şu an için söylentiden ibaret olan işletim istemi projesinin yakın zamanda gerçekleşmesi bekleniyor. Bugün Huawei Ürün Başkan Yardımcısı Bruce Lee, Çin'in popüler sosyal paylaşım platformu Weibo üzerinden bazı açıklamalar yaptı. Bruce Lee'nin yaptığı açıklamada gündemde yer almayı başaran söz konusu Huawei markalı işletim sistemi iddialarının doğru olduğunu belirtti. Yaptığı açıklamalarda Lee, Huawei markalı alternatif işletim sisteminin geliştirilme aşamasında olduğunu belirtti.  

Özgün tasarımları, üst düzey teknolojik ürünleri ve bununla beraber gelen kullanıcı memnuniyeti sayesinde adım adım zirvede yer almaya hazırlanan Huawei yakın zamanda kendi işletim sistemi ile geliştirdiği ürünlerin çok daha güçlü olacağının izlenimini verdi. Huawei markası her yaptığı çalışma ile rakiplerini geçmeye bir adım yaklaşıyor. Dünyanın teknoloji piyasasına yön veren isimler arasında olan ve büyük çalışmalarda yer alan Huawei markası yıl içesinde kendi işletim sistemi ile akıllı cihazlarını güçlendirecek.

Huawei ürün yasağı için ABD'de dava açtıHuawei ürün yasağı için ABD'de dava açtı

Huawei kendi işletim sistemini geliştiriyor

Teknoloji alanında bir dev olamayı başaran ve piyasaya girdiği günden peri farklı projeleri ile gelişim gösteren Huawei markası geliştirdiği ürünlerde farklı markadan işletim sistemi kullanmak yerine kendi işletim sistemini kullanmak adına yeni projeler üzerinde çalışma yaptığının haberini verdi. Konu hakkında zaman zaman çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Şimdi ise yeni işletim sisteminin Kirin İşletim Sistemi, KirinOS olarak adlandırılarak karşımıza çıkmaya hazırlanacağı. Gündeme düşen sızıntılardan, Huawei kendi özgünlüğünü artırmak ve markasının adını geliştirmek adıyla yeni işletim sisteminin kendi marka adını taşıyacağını anlıyoruz. Ele geçen bilgilen şimdilik çok taze olsa da Huawei'nin söz konusu işletim sistemini yaz aylarında tanıtacağını düşünüyoruz. 

Huawei, yazılım sistemlerinin yanı sıra aynı zamanda donanımsal bileşimlerden bir kaçını da kendi üretiyor. Adım adım sadece kendi üretiminin söz konusu olduğu ürünler ile piyasada yer almaya hazırlanan Huawei'nin son çalışması kendi üretimi olan işletim sistemi. Çinli teknoloji devi Huawei şirketi, kendisine bağlı olarak çalışan HiSilicon , Huawe tarafından üretilen akıllı cep telefonları ve tabletlerine yönelik işlemciler geliştiriyor. Bir çok firmanın çalışmaları ile birbirine rakip olduğu şu zamanlarda işletim sistemi konusunda da Kirin ve Snapdragon işlemci sistemlerinin karşı karşıya olduğunu görüyoruz. Huawei markasının sın zamanlarda yaptığı çalışmalara baktığımız taktirde, Huawei'nin teknoloji alanına dünya devleri olan Google ve Apple gibi kendi dünyasını oluşturmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü çıkarımına varıyoruz. Huawei'e Android tarafından yapılan geniş desteğin yanında, Huawei'nin kendi geliştirdiği işletim sisteminin ne kadar başarılı olacağı hakkında çeşitli soru işaretleri söz konusu. Şu an için sızıntılardan ibaret olan bu bilgilerin yakın zamanda gerçeğe çevrilmesi bekleniyor. 

 


Huawei, P30 için dikkat çeken tanıtım videosu yayınladıHuawei, P30 için dikkat çeken tanıtım videosu yayınladı
Huawei P Smart+ 2019 için tüm detaylar artık net! İşte fiyat ve özelliklerHuawei P Smart+ 2019 için tüm detaylar artık net! İşte fiyat ve özellikler
Yeni Huawei Y7 2019 Modeli TanıtıldıYeni Huawei Y7 2019 Modeli Tanıtıldı

PAYLAŞ