Huawei Honor'u resmi olarak sattı - Haberler - indir.com

Huawei Honor'u resmi olarak sattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-17 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji şirketi Huawei tarafından resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama ile endüstriyel teknoloji unsurlarının sürdürülemez sebebi ile alt markası Honor’u yerel bir konsorsiyuma sattığını duyurdu. Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin fiyat performans ürünleri ile dikkat çeken Honor şirketi Shenzhen Zhixin New Information Technology adlı yerel bir konsorsiyuma resmi olarak satıldı. Satın alma işlemi sonlandığında Hıuawei, Honor üezrinde herhangi bir hisseye sahip olmayacak. Kurulan konsorsiyum ise Honor’un yüzde 98.6’lık hissesine hükümet ise yüzde 1.4’lük bir hisseye sahip olacak.

Huawei’nin Honor’u satacağı iddia ediliyordu

Resmi olarak tanıtılan HONOR Band 6 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan HONOR Band 6 özellikleri ve fiyatı

Yapılan ilk açıklamalara göre bu satış durumu Honor’un işletme faaliyetlerini etkilemeyecek. Bu noktada üst yönetim, satın alma işleminden sonra görevlerini sürdürmeye devam edecekler. Yine şirketin farklı birimlerinde olan 7000’den fazla çalışan görevlerini sürdürecek. Honor’un yerel bir girişim grubuna satılacağı noktasındaki haberler ilk çıktığında ise yaklaşık olarak 15 milyar dolara gerçekleşeceği söyleniyordu. Ancak bu satış gerçekleşirken, Huawei tarafından Honor’un ne kadar satıldığı açıklanmadı. Yerel bir gazete tarafından ifade edilen bilgilere göre kullanıcıların, tüketicilerin, ortakların ve çalışanlarının çıkarlarını korumak adına böyle bir satışın gerçekleştiği ifade ediliyor.

Huawei ise bu satın ile alakalı şu sözleri kullandı;  “Huawei Investment Holding Co. Ltd., endüstriyel teknoloji unsurlarının sürdürülemez ve tüketici işlerinin büyük baskı altında olduğu zor bir zamanda, Honor’un faaliyetlerine devam edebilmesi için Honor ticari varlıklarını bir bütün olarak satmaya karar verdi. Honor şirketi 2013 yılında kurulmuş ve 7 yıllık bu sürede 70 milyon satış ile popüler bir akıllı telefon üreticisi haline gelmiş durumda. Huawei, satın alma işlemi tamamlandığında Honor’un herhangi bir hissesine sahip olmayacağını da kesin olarak belirtiyor. Bakalım bu satın alım son kullanıcıya nasıl bir etki sağlayacak göreceğiz.


Huawei, Honor'u 15 milyar dolara satıyor mu?Huawei, Honor'u 15 milyar dolara satıyor mu?
For Honor sistem gereksinimleriFor Honor sistem gereksinimleri

PAYLAŞ