Huawei daha güçlü bataryalar üretecek - Haberler - indir.com

Huawei daha güçlü bataryalar üretecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-15 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cep telefonlarda batarya sorunu Huawei'in teknolojisi sayesinde tarihe karışabilir. Huawei almış olduğu yeni batarya patenti ile batarya performansını zirveye çıkacak gibi gözüküyor. 

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, akıllı cep telefonlardaki batarya sorunu için harekete geçti. Çinli şirketin sert karbon anot malzemesi, lityum iyon pil ve bunun hazırlanma ve uygulanması adına CN112645300A adında patent aldığı ortaya çıktı. Peki söz konusu bu patent ne işe yarayacak? 

Huawei P50 Pro+ tasarımı ortaya çıktıHuawei P50 Pro+ tasarımı ortaya çıktı

Huawei'nin bu yeni batarya sisteminde sert bir karbon anot malzemesinden faydalanılacak. Aynı zamana bir lityum pil bu sistemde bulunacak. Şirketin aldığı yeni patentteki sert karbon anot malzemesi, yüksek bir piroliz verimine sahip olan tipik bir amorf karbonu olarak gösteriliyor. Yani Huawei iki farklı batarya ile beraber harmanlanarak ortaya çok daha verimli bir bataryanın çıkmasını sağlayabilir. 

Meraklısı için bu teknoloji şu şekilde çalışacak; "Karbon kaynağı öncü tozu ve katkı maddeleri, modifiye edilmiş bir karbon kaynağı elde etmek için çapraz bağlanma reaksiyonuna giriyor. Katkı maddeleri arasında çapraz bağlama maddeleri, modifiye ediciler ve dispersiyon yardımcıları yer alıyor. Modifiye edilmiş karbon kaynağı öncüsü sırayla ısıl işleme tabi tutulduktan, soğutulduktan ve lityum bakımından zengin bir ajanla karıştırıldıktan sonra, modifiye edilmiş bir sert karbon hazırlanıyor. Modifiye edilmiş sert karbon öncüsü, sert karbon negatif elektrot malzemesini elde etmek için vakumla karbonize ediliyor."

Huawei tarafından yeni alınan bu sıradışı patentin ne zaman geçeceği şu an için bilinen bir durum değildir. Fakat tahminlere göre yeni batarya sistemi için 2-3 yıl daha beklemek gerekebilir. Çünkü patlama riski bulunduğu için pil konusunda şirketin çok daha fazla test yapması ve güvenlik kontrollerini gerçekleştirmesi gerekir. Huawei şirketinin bu batarya teknolojisinin şarj süresine şu an için net olarak nasıl bir etki edeceği bilinmiyor. Fakat elde edilen bilgiler bu teknolojisinin yüzde 50'ye varan performans artışı sağlayacağı yönündedir.


Huawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyorHuawei P50 serisi ve HarmonyOS yakın zamanda geliyor
Huawei'nin 2020 yılı finans tablosu açıklandıHuawei'nin 2020 yılı finans tablosu açıklandı
Huawei'nin yeni modeli P50'nin yeni görüntüleri sızdırıldıHuawei'nin yeni modeli P50'nin yeni görüntüleri sızdırıldı

PAYLAŞ