Huawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyor - Haberler - indir.com

Huawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-30 21:00:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarında, oldukça büyük ve rekabetten korkmayan markalar yarışmaya devam ediyor. Pazarı, uzun bir süre Güney Koreli şirket Samsung domine ediyordu. Fakat Nisan ayında bu durum değişmiş ve en büyük pazar payına sahip olan marka Çinli şirket Huawei olmuştu. Firma, Mayıs ayında da en fazla akıllı telefon satan marka oldu. Samsung bu durumda ikinci sıradaki yerinde kaldı.

Huawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyor!

Kıyasıya bir rekabet olan akıllı telefon pazarında geçtiğimiz iki ay içerisinde de son derece şaşırtıcı gelişmeler yaşandı. Samsung'un, bu alandaki uzun süreli liderliğinin son bulması ve bu liderliği Huawei'nin ele geçirmesi pek de beklenen bir gelişme değildi. Huawei'nin Nisan ayının ardından Mayıs ayında da lider olması durumu daha ilginç hale getirdi. Özellikle Huawei'ye ABD tarafından uygulanan ambargo sebebi ile böyle bir gelişmenin yaşanacağı beklenmiyordu.

Samsung Pay Card'ı resmi olarak tanıttıSamsung Pay Card'ı resmi olarak tanıttı

Pazar araştırma firması CounterPoint, markaların Mayıs ayı pazar paylarını açıkladı. En fazla tercih edilen akıllı telefon markası, yüzde 19,7 pazar payı ile birlikte Huawei oldu. İkinci sıradaki Samsung'un pazar payı ise yüzde 19,6 oldu. Aradaki farkın az olması da bu tablonun önümüzdeki aylarda değişilik gösterebileceğine işaret ediyor.

Apple'ın ise bu tablodaki yeri yüzde 13 pay ile üçüncü sıra oldu. İlk üç markanın dışında kalan markalar; OppoXiaomi ve Vivo ise yüzde 8 pazar payına sahip oldu. Pazar payının yüzde 23’ü ise diğer markalardan oluşuyor.


Huawei yeni güncellemesini yayınladıHuawei yeni güncellemesini yayınladı

PAYLAŞ