Huawei 6G uydusunu göndermeye hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Huawei 6G uydusunu göndermeye hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-26 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei, 5G teknolojisi konusunda dünyanın en çok adından söz ettiren şirketlerinin başında geliyor. Şirket, büyük ihtimalle 5G teknolojisi ile ilgili olarak çalışmalarını sonlandırdı. Çünkü 6G için önemli adımlar atmaya başlamış gözüküyor. Çin tarafından aktarılan bilgilere göre Huawei, 5G'nin yerini alacak olan 6G altyapısı için temmuz ayı içerisinde test uyduları göndermeye hazırlanıyor. 

Şirketin bunun için iki farklı uydu üzerinde çalıştığı ve iki farklı Çin merkezli şirket ile ortaklık içerisinde olduğunu dile getiriyor. 6H teknolojisi elbette ki hale oldukça uzakta bir yere sahiptir. Fakat şimdiden Huawei'nin dışında birçok farklı şirket de bu alanda aktif olarak çalışmalar yapmaya devam ediyor. Peki 5G için durum ne olacak? Teknoloji ve altyapı bilindiği üzere tamamen hazır durumdadır. Fakat halen Türkiye ilk etapta olmak üzere birçok ülke içerisinde 5G aktif edilmiş değildir.

Huawei daha güçlü bataryalar üretecekHuawei daha güçlü bataryalar üretecek

Çünkü bunun için çok ciddi altyapı yatırımlarının yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz aylar içerisinde bir açıklamada bulunan Xiaomi Türkiye, 5G ağının gelecekteki 2 yıl içerisinde Türkiye'de de açılmasını bekledikleri aktarıldı. Bu bilgi elbette ki yüzde yüz kesin olarak değildir fakat çok uzun vadeli bir süreç bizleri bekliyor gibi gözüküyor. Ülkemizde 5G ağının aktif olması halinde dahi her yere gelmesi inanılmaz zaman alacak gibi gözüküyor. 

Huawei, 6G teknolojisiyle iddialı olacak

Çin merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Huawei'nin beklentilerine göre 6G teknolojisine ancak 2030 ve sonrasında geçiş yapılacak. Şirketin şimdiden alanda atmış olduğu hamleler ise 5G gibi 6G'de de dünya lideri olacağı dile getiriliyor. ABD ambargosunun arkasındaki gizli sebeplerden birisi de 5G hakimiyeti olan Huawei, yüksek ihtimalle Türkiye’nin 5G ağını kuran firma olacak. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 


Huawei P50 küresel pazarda satışa çıkmayabilirHuawei P50 küresel pazarda satışa çıkmayabilir
Huawei elektrikli aracı Cyrus Smart Selection SF5'i duyurduHuawei elektrikli aracı Cyrus Smart Selection SF5'i duyurdu
Huawei Matebook X Pro Türkiye sürpriziyle tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıHuawei Matebook X Pro Türkiye sürpriziyle tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ