Huawei 5G kaynak kodlarını paylaşmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Huawei 5G kaynak kodlarını paylaşmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-12 11:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Huawei’nin CEO’su olan Ren Zhengfei, yaptığı en yeni açıklama ile küresel inovasyonun daha kolaylaştırılması ve geliştirilmesi için isteyen herkesin 5G teknolojisini, kaynak kodları ve donanım detaylarını paylaşacaklarını belirtiyor. Çinli üretici marka Huawei, küresel inovasyonu teşvik etmek sebebiyle 5G teknolojisini, kaynak kodları ve donanım altyapısı ile kullanıcılarla paylaşacaklarını belirtiyor. Taiyuan’da gerçekleşen akıllı madencilik inovasyon laboratuvarının açılış töreni ile beraber açıklamalarda bulunan Huawei şirket CEO’su Ren Zhengfei, açık ticaret politikaları çağrısında bulundu ve piyasada değer yaratmayı sürdüreceklerini ve dünya ile beraber gelişebilmek için 5G teknolojisini devretmeye hazır olduklarını açıkladı.

Huawei, tüm dünyaya 5G’yi sunacak

Huawei CEO'su Ren Zengefi Joe Biden'dan yasakların hafifletilmesini talep ediyorHuawei CEO'su Ren Zengefi Joe Biden'dan yasakların hafifletilmesini talep ediyor

Özellikle ABD’nin yaptırımları başta olmak üzere birçok ülke Huawei’nin sahip olduğu 5G teknoloji altyapısını şirketin yerel sağlayıcı noktasındaki gizlilik politikası sebebiyle yasaklamıştı. Zhengfei ise konu hakkında açıklama yaptı ve net bir dil ile bu iddiaların doğru olmadığını ve kişisel bilgilerin kimse ile paylaşılmadığını belirtti. Ayrıca ABD başkanı Biden ile iletişime geçmek isteyen Huawei bu noktada ABD ile yeni bir sayfa açarak yollarına devam edeceklerini belirtiyorlar. Zhengfei ayrıca 5G teknolojisini Huawei’nin kaynak kodu ile beraber tasarım sırlarının küresel inovasyonu kolaylaştırma ve geliştirmek adına diğer markalar ile paylaşmaya hazır olduklarını belirtiyor.

CEO şu sözleri dile getirdi; ; "Amacımız sadece üretimi lisanslamak değil, tüm 5G teknolojimizi başkalarına devretmeye hazırız. Tüm bunların yanı sıra, donanım sırlarını, kaynak programlarını ve kodlarını da paylaşmak istiyoruz." "Tüm dünyanın 5G teknolojisine ihtiyacı var. İnsanlık ilerleme kaydetmeye devam ettikçe, hiçbir şirket bireysel bir şekilde küreselleşemez. Bunun için tüm dünyanın uyumlu bir şekilde çaba göstermesi gerekiyor.” Bakalım Huawei’nin 5G teknolojisini bu paylaşma isteği rakip şirketler tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.


Huawei, ‘Ulusal güvenlik tehdidi’ kararını kaldırması için başvuruda bulunduHuawei, ‘Ulusal güvenlik tehdidi’ kararını kaldırması için başvuruda bulundu
Huawei oyun konsolu pazarına giriş yapabilirHuawei oyun konsolu pazarına giriş yapabilir

PAYLAŞ