Http nedir ? - Haberler - indir.com

Http nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-06 17:01:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik " Http nedir ? " sorusunu cevaplar ve internet bağlantı protokolleri hakkında bilgiler vermeyi amaçlar.

Http nedir ? 

Açılımı Hyper Text Transfer Protocol olan HTTP türkçeye Hiper Metin Transfer Protokolü olarak geçer.

HTTP/2 ile İnternet Daha Hızlı Olacak!HTTP/2 ile İnternet Daha Hızlı Olacak!

Şimdiye kadar internette gezindiğimizde tarayıcıların bir web sunucusuna istekte bulunduğunu ve sunucuların bir yanıt gönderdiğin farkettik. Bugün bu isteklerin ve yanıtların nasıl iletildiğini öğreneceğiz.
Web adreslerinin (URL'ler de denir) genellikle "http: //" veya "https: //" ile başladığını fark ettiniz mi?

 HTTP  bilgisayarların internet üzerinden konuşmasının bir yolunu tanımlayan, üzerinde anlaşmaya varılmış bir standarttır.

Amaçlarımız için, protokolün bilgisayarların nasıl konuşabileceğini tam olarak nasıl tanımladığının altında yatan ayrıntıları anlamamız gerekmez. Bunu, hem tarayıcımızın hem de web sunucusunun konuştuğu bir dil gibi düşünebiliriz, böylece istek / yanıt verirken birbirlerini anlayabilirler .

HTTP'de farklı istek türleri olduğunu anlamamız da bizim için önemlidir . Bunlar farklı fiillere sahip olarak tanımlanır .

Böylece tarayıcımız belirli bir fiili kullanarak istekte bulunur ve sunucu fiile bağlı olarak uygun şekilde yanıt verir .

Tanımlanmış 20'den fazla HTTP fiili vardır, ancak en yaygın olanları GET, POST, PUT, DELETE ve HEAD'dir. Bunlardan en önemlileri GET ve POST'tur .

Tarayıcınız yeni bir web sayfasına gittiğinde, yazdığınız URL'ye bir GET isteği gönderir. Bir GET isteği gönderdiğinizde, sunucudan verdiğiniz adreste bulunan bazı belirli veriler istenir.


İlgili uygulamalar

Chromebook Pixel Tanıtım Videosu


PAYLAŞ