Hollanda, TikTok'a 1,4 milyar euroluk dava açtı - Haberler - indir.com

Hollanda, TikTok'a 1,4 milyar euroluk dava açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 13:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce peş peşe davalarla gündeme gelen TikTok cephesinde sular hala durulmuyor. Hollanda Piyasa Enformasyon Araştırma Vakfı, küçük çocukların verilerini yeteri kadar iyi koruyamadığı nedeniyle popüler sosyal medya uygulaması TikTok'a 1.4 milyar Euroluk dava açtı.

Son dönemlerde veri gizliliğinden başı dertten kurtulmayan şirketlerden biri olan TikTok bu konuda ne kadar önlem almaya çalışsa da görünüşe göre hala yüklü para cezalarından sıyırabilecek kadar iyi bir koruma sistemine sahip değil. Ülkelerin uygulamada en çok tepki gösterdiği konu ise çocuk kullanıcıların güvenliği. Bu konuyla son yılların en çok tartışılan uygulamalarından biri olan TikTok ayrıca çocuklar için kötü örnek teşkil etmesiyle de pek çok ülkenin radarına takılmış durumda.

ABD hükumeti çalışanları TikTok kullanamayacakABD hükumeti çalışanları TikTok kullanamayacak

TikTok, uygulama içi alışveriş özelliğini test ediyor

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda, uygulama kullanıcıların haklarını kapsamlı bir şekilde ihlal ettiği sebebiyle AB Komisyonu ve ulusal tüketici koruma kurumlarına şikayet edilmişti. Şimdi de Hollanda harekete geçti.

Hollanda Piyasa Enformasyon Araştırma Vakfı  (SOMI),  TikTok’a çocukların verilerini koruyamamasını gerekçe göstererek , 64 bin ebeveyn adına 1,4 milyar Euroluk bir dava açtı.

TikTok çocukların verilerini koruyamıyor mu?

Hollanda Piyasa Enformasyon Araştırma Vakfı yetkililerinin konuyla ilgili yaptığı açıklamalara göre TikTok, kullanıcılardan veri kullanma izinlerini uygun bir biçimde almıyor ve nedenle de uygulamadaki çocukları zararlı içeriklerden olması gerektiği kadar koruyamıyor. Buna ek olarak yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre TikTok gereğinden fazla kullanıcı verisi topluyor.

Hollanda Piyasa Enformasyon Araştırma Vakfı kurucularından olan Cor Wijtvliet, TikTok ile ilgili daha önce Avrupa Birliği'ndeki kurumlara birçok şikayet mektubu da gönderdiklerini, fakat konuyla ilgili herhangi bir cevap alamayınca çözümü böyle bir dava açmakta bulduklarının altını çiziyor. Hem çocukların verilerini koruyamama, hem de olması gerektiğinden daha fazla veri topladığı suçlamalarıyla karşı karşıya kalan TikTok için davanın nasıl sonuçlanacağını ilerde göreceğiz.


TikTok'ta Seslendirme Nasıl Yapılır?TikTok'ta Seslendirme Nasıl Yapılır?
TikTok CEO'sundan şok ayrılık kararıTikTok CEO'sundan şok ayrılık kararı

PAYLAŞ