Hepsiburada ABD’de halka arz için başvuru yaptı - Haberler - indir.com

Hepsiburada ABD’de halka arz için başvuru yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-31 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

ABD’de halka arz etmek için uzun zamandan beri hazırlıklar yaptığı bilinen Hepsiburada, resmi olarak başvurusunu yaptı.

Türkiye'de son yıllarda ciddi bir çıkış yakalayan ve e-ticaretin önde gelen markalarından bir tanesi olmayı başaran Hepsiburada, ABD pazarına yönelik önemli bir adım attı. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamalarda ve yayınlanan raporlarda, ABD borsasında halka arz edebilmek için ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’na resmi olarak başvurunun yapıldığı belirtildi.

Morgan Stanley, J.P. Morgan, Goldman Sachs, BofA Securities ve UBS Yatırım Bankası gibi şirketlerin aracılığı ile başvurusunu yapan Hepsiburada, resmi olarak pek çok farklı bilgiyi rapor halinde sundu.

Raporlar şirketin son dönemlerde çok önem verdiği Super App vizyon vurgusu yapıldı. Hepsiburada, Hepsiexpress, Hepsiglobal, HepsiPay pey ve HepsiFly gibi çok farklı platformlar yaratarak hepsi markası altında toplamayı başaran Hepsiburada, her bir alanda da ciddi bir ilerleme kaydetti. Raporda satıcılar için de pek çok farklı fırsatın sunulduğu belirtilirken, platformda yer alan müşteri ve kullanıcı sayıları detaylı olarak aktarıldı. Resmi raporlara göre platformda şu anda 33 milyon satıcı ve 9 milyon aktif müşteri bulunuyor.

2020 gelirleriyle dikkat çekti! 

Paylaşılan mali tablolarda ise özellikle 2020 yılında elde edilen toplam gelir oldukça dikkat çekti. Mevcut yıl içerisindeki gelirini 6,375,726,545 TL olarak açıklayan şirket, 2019 yılındaki toplam gelirine göre yüzde 100’lük bir artış elde etti. 2021 yılının ilk çeyreğinde ise 1,385,835,317 TL’lik gelir açıklayan şirket, yükseliş trendinin devam ettiğini de raporda net bir şekilde gösterdi.

Elde edilen bu başarı ile birlikte Türkiye'deki e-ticaret sektöründe %17'lik bir pazar payını elinde bulunduran Hepsiburada, mevcut pazar payındaki artışıyla da gelişmekte olduğunun vurgusunu yaptı.

Mobil uygulamalarda pazar lideri

Raporda özellikle belirtilen ve vurgulanan bir diğer durum ise mobil uygulama indirmelerinde ve aktif uygulama kullanıcı karşılaştırmalarında Türkiye'de ilk sırada yer alması oldu. Türkiye'deki e-ticaret pazarının bu alandaki lideri olmayı başaran Hepsiburada, mevcut rakamları ve raporları ile de oldukça etkileyici bir sunuma imza attı.

Yapılan başvuru ile birlikte ABD halka arz için resmi süreci başlatan Hepsiburada, şimdi komisyon tarafından açıklanacak raporu bekliyor.





PAYLAŞ