HDD Satışları Dibe Vurmaya Devam Ediyor - Haberler - indir.com

HDD Satışları Dibe Vurmaya Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-07 16:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Hard disklerin satışları günden güne düşüyor. Yeni dönem teknolojileri ve yeni depolama alanları ile birlikte kullanıcılar yavaş yavaş fiziksel depolamadan uzaklaşmaya başladı. Bu durumda hard disk satışlarını doğrudan ve olumsuz yönde etkiledi. Elde edilen  verilere göre hard disk satışlarının geçmiş dönemlere göre büyük bir düşüş yaşadığı somut bir şekilde belli oluyor. Nidec tarafından yayınlanan rapora ise, bu düşüş gelecek dönemlerde de devam edecek.

Nidec uzun zamandır HDD'ler için mil motorları tedarik eden bir firma. Bu nedenle ürün yongası hakkında da detaylı bilgiye sahip. Nidec'ın yayınladığı rapora göre, bu sene hard disk satışlarında yüzde 50 oranında azalma yaşanacak ve 2020 senesinde bu durum daha da düşecek. 
Hard disk satışları 2010-2018 senelerinde 650 milyondan 375 milyona düşerek yüzde 43 oranında bir gerileme kaydetmişti. Bu durum hard disk yongasında yer alan ürünlerin gelişimi de etkilemişti. Bu verilere göre 2020 senesinde ise bu oranın 290 milyona düşeceği söyleniyor.

Harddiskinizi Boşaltın, Middle-earth: Shadow of War Geliyor!Harddiskinizi Boşaltın, Middle-earth: Shadow of War Geliyor!

Harddisk'ten Mikrofon Yaptılar

HDD Piyasası Hızla Düşüyor 

Bu düşüşün tüm HDD piyasası için olduğunun da altını çizmekte fayda var. Masaüstü bilgisayar ve laptoplardaki hard disk satışlarına bakarak, o yönde de önemli bir düşüş meydana geldiğini söylemek yanlış olmaz. Geçen yıl bilgisayarlar için satılan hard disk satışları 389 milyondan 124 milyona gerilemişti. Yüzde 50'nin üzerinde olan bu gerilemenin bu sene daha da artarak, bu yıl satışların 65 milyona düşmesi ve 2020 senesinde ise bu rakamın 46 milyon adete gerilemesi bekleniyor.

Söz konusu verilerin tüm HDD piyasası için olduğunu söylemek gerekiyor. PC ve notebook tarafındaki hard disk satışlarına özel olarak bakmak gerekirse, o tarafta da önemli bir düşüş var. Geçen yıl satışlar 389 milyon adetten 124 milyona geriledi. Bu yıl 65 milyon adede doğru bir düşüş, 2020 yılında ise 46 milyon adetlik bir satış bekleniyor.
 


Dünyanın İlk 512 GB microSD Kart Modeli Piyasaya ÇıkıyorDünyanın İlk 512 GB microSD Kart Modeli Piyasaya Çıkıyor

PAYLAŞ