Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralara yeni düzenleme getirdi - Haberler - indir.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto paralara yeni düzenleme getirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-14 09:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçakçılığı ile mücadele kapsamında kripto para borsalarını da yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme yaptığını duyurdu.

Vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında bugün yeni bir düzenleme yürürlüğe alındı.

Elon Musk kripto para borsasındaki gücünü kaybediyorElon Musk kripto para borsasındaki gücünü kaybediyor

Vergi kaçakçılığı engellenecek

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni düzenleme Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, kripto para borsalarını ve bu alanla ilgilenenleri de yakından ilgilendiriyor. Kripto para borsasına olan ilginin günden güne artması dünya genelinde pek çok ülkeyi endişelendiriyor. Sanal paraların takip edilemeyişi nedeniyle pek çok ülke kripto paraların kara para aklamakta kullanılabileceğini düşünerek çeşitli önlemler almaya başlamış durumda.

Yeni düzenlemeyle birlikte tebliğ ile “gerçek faydalanıcı” şeklinde tanımlanan tüzel kişi ya da tüzel kişiliği olmayan teşekkülleri, sürekli olarak kontrolünde bulunduran veya bunlar üzerinde nihai nüfuz sahibi olan gerçek kişi ya da kişilere bildirim zorunluluğu getirildi. Bu düzenlemeye göre gerçek faydalanıcısı bilgisi bildiriminin 1 Ağustos 2021 tarihinden itibaren ay sonuna kadar yapılması gerektiği aktarılıyor.

Bir kripto para 65 dolardan 0'a düştü!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından talep edildiği zaman “Sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun”un uygulanmasında yükümlü sayılan bankalar, finansman şirketleri, sermaye piyasası aracı kurumları, kripto varlık sağlayıcılarının da aralarında bulunduğu pek çok kuruluş, yapılan işlemlerin gerçek faydalanıcı oldukları bilgisinin bilgilendirmesini yapmak zorundalar. Ancak merkezi yurt dışında bulunan yükümlüler henüz bu zorunluluğa tabi tutulmadı.

Ek olarak bilgilendirilmesi zorunlu olan bilgilerin bildirisi yapılmadığı, eksik ya da yanıltıcı bilgi verildiği takdirde de bilgi sunanlara cezai yaptırım uygulanacak.

 


Kripto para madenciliğinin gelirleri artıyorKripto para madenciliğinin gelirleri artıyor
Sahte kripto para madenciliği uygulamaları canınızı yakabilir!Sahte kripto para madenciliği uygulamaları canınızı yakabilir!

PAYLAŞ