Hayat Eve Sığar maske kodu güncellemesi aldı! - Haberler - indir.com

Hayat Eve Sığar maske kodu güncellemesi aldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-04 12:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz ay yayımlanan “Hayat Eve Sığar” uygulaması yeni güncellemeyle maske kodu özelliğine kavuştu. Artık kullanıcılar haftalık ücretsiz maskeleri için atanan kodlarını uygulama üzerinden alabilecekler.

Koronvirüs pandemisi döneminde hem insanların salının bölgelerindeki ve Türkiye’deki genel durumu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşılabilmesi, hem de enfekte kişilerin dışarıyla temas etmesi durumunda temas ettikleri kişilerin takibinin kolaylaşması adına geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması yeni güncellemeyle bir işlevsel özellik daha kazandı. Geçtiğimiz hafta ki güncellemeyle salgın haritası özelliğine kavuşan uygulamadan artık kullanıcılar maske kodlarını da öğrenebilecek.

"Hayat Eve Sığar" uygulaması yayınlandı

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcıların haftalık beş adet maskeleri alabilmek için gerekli kodun mesajını beklemek zorunda kalmayacak. Uygulama üzerinden görüntüleyeceğiniz kodla size en yakın eczaneye giderek haftalık maskelerinizi temin edebileceksiniz.

Hem iOS, hem de Android sürüm için eş zamanlı yayınlanan bu özellikten tüm “Hayat Eve Sığar” kullanıcıları yararlanabilecekler. Peki uygulama üzerinden kod nasıl alınacak?

Hayat Eve Sığar uygulaması yeni güncellemeyle beklenen özelliklere kavuştu

“Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden maske talebinde bulunmak için öncelikle uygulamanın güncel versiyonuna sahip olduğunuzdan emin olmanız, eğer uygulamanın eski sürümünü kullanıyorsanız gerekli güncellemeyi indirmeniz gerekiyor. Ardından uygulamaya girerek “Sağlık Durumu” sekmesinde bulunan “Maske Talep Et” butonuna basmalısınız.  Bu talebin ardından kısa bir süre sonra kodunuza erişebiliyorsunuz. Maskenizi temin ettikten sonra ise ekranda “Maskenizi teslim aldınız” bilgilendirmesini görüntüleyebiliyorsunuz.


İlgili uygulamalar
Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?

PAYLAŞ