HarmonyOS Aralık ayında Huawei telefonlarına geliyor - Haberler - indir.com

HarmonyOS Aralık ayında Huawei telefonlarına geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 13:30:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji şirketi Huawei Tüketici İş Grubu Yazılım Geliştirme Başkanı Wang Chenglu, açıkladıkları plana sadık olduklarını ve bu kapsamda HarmonyOS’un geliştirici sürümünün Aralık ayında akıllı telefonlara geleceğini açıkladı. Çinli haber şirketi MyDrivers’a açıklamalar yapan Huawei Tüketici İş Grubu Yazılım Geliştirme Başkanı Wang Chenglu, geçtiğimiz eylül ayında gerçekleştirilen Huawei Geliştici Konferansında açıklamış olduğu gibi HarmonyOS 2.0 mobil sürümün aralık ayında geliştirilcilere sunulacağını açıkladı.

Chenglu açıklamalarına göre HarmonyOS 2.0 için birçok şey planlandığı gibi ilerlediği ve işletim sisteminin yayın programına göre geliştiricilere sunulmaya hazır olduğu belirtiliyor. Chenglu, Huawei’nin HarmonyOS’u tasarlamaya 2016 yılında karar verdiklerini belirterek daha o zamandan pazarın geleceğine yönelik planların başladığını belirtiyor.

EMUI 11 çalıştıran telefonlar, HarmonyOS’e yükseltilebilecekEMUI 11 çalıştıran telefonlar, HarmonyOS’e yükseltilebilecek

HarmonyOS akıllı telefonlara geliyor

Chenglu’ya göre HarmonyOS, kullanıldığı cihazdaki CPU, ekran, bellek, hoparlör gibi bileşenleri bir modül olarak kabul ediyor. Bu noktada işletim sisteminin yüklü olduğu cihazla bağı olmaya akıllı TV, hoparlör gibi loT cihazları da yüklü olduğu cihazın modüler paçaları olarak görüyor. Bu sebeple HarmonyOS, cihazlar arası bağlantı kurarken dahi mobller arasındaki benzer bir bağlantı kuruyor. HarmonyOS’un pazarın en büyük inovasyonu olacağını belirten Huawei Tüketici İş Grubu Yazılım Geliştirme Başkanı, işletim sisteminin geliştiriciler için 13 binden fazla IDE, API ve Ark derleyici sağlayıcını ifade etti.

HarmonyOS’un sahip olduğu yapısı gereği geliştiricilerin sadece iş mantığına dikkat etmeleri gerekiyor. Ayrıca terminaller arası planlama ve iletişim ayrıntılarını da düşünmelerine gerek olmayacak. Huawei, HarmonyOS 2.0 ile beraber işletim sistemini destekli sistemler için açık kaynaklı olarak sunuyor. Yapılan açıklamalar kapsamında ise HarmonyOS geliştirme sürecine 120’den fazla Huawei stratejik ortağı, 20 donanım ortağı ve 100 binden fazla geliştirici katılmış durumda. Bakalım ilk HarmonyOS’lu akıllı telefonları 2021 yılında pazarda görmemiz bekleniyor.


HarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında geliyorHarmonyOS 2.0 Beta güncellemesi Şubat ayında geliyor

PAYLAŞ