GTA San Andreas'daki gizem 17 yıl sonra çözüldü - Haberler - indir.com

GTA San Andreas'daki gizem 17 yıl sonra çözüldü

Tahmini Okuma Süresi : 11 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-22 19:00:10
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

26 Haziran Cumartesi günü, saat 7.57'de Eurogamer, Grand Theft Auto serisindeki en büyük gizemlerden biri hakkında bu şifreli e-postayı aldı: San Andreas'ın toplu mezarı.

İlk okuduğumda, bu e-posta kafamı karıştırdı. Ona bağlı herhangi bir bağlamı yoktu ve gördüğünüz şey tam anlamıyla sahip olduğumuz şey. Birçok sorum vardı. Ancak ilk fark ettiğimiz şey geçici e-posta adresiydi.

GTA 6'nın çıkması daha da uzayabilirGTA 6'nın çıkması daha da uzayabilir

Geri e-posta göndermeye çalıştım, ancak geçici olduğu için geri döndü.

Cevap alamayacağım ve toplu mezar hakkında fazla bilgim olmadığı için Google'da hızlı bir arama yaptım ve cesetlerin arkasındaki hikayeyle ilgili teorilerle dolu wiki sayfalarıyla karşılaştım. San Andreas'ın 2004'teki ilk çıkışından bu yana GTA hayranları için bir gizem oldu.

Yapay zeka GTA V'yi geliştirdi

Toplu mezar, San Andreas' Bone County'nin El Castillo del Diablo bölgesinde bir çukurdur. Yakınlarda bakılması gereken tek şey çorak çöl arazisi, kayalar ve yakındaki bir otoyol. Ancak hayranların yaklaşık yirmi yıldır spekülasyon yapmasını sağlayan şey çukurun kendisi: altı ceset torbası ve cesetleri atan kişi tarafından terk edildiğini varsaydığımız bir Bobcat kamyonu.

Cesetleri kim gömdü? Onlar kim? Neden öldürüldüler? Ve terkedilmiş kamyonun arkasındaki hikaye nedir? Bu sorular Grand Theft Auto irfan hayranlarını yıllardır şaşırttı - ve 17 yıl sonra şimdi bile gerçek gizli kalıyor.

Birçok teori var. Okuduğum ilk popüler teori Sindacco ailesi hakkındaydı. Oyunun PlayStation 2 özel sürümüne dahil olan San Andreas'ın ana hikayesine bir prequel görevi gören kısa bir film olan Giriş'te, Sindacco mafyasının üyeleri, kendilerine yer açmak için muhasebecilerini öldürdükten sonra çölde bir delik kazarken gösteriliyor.

Pek çok hayran, Giriş bölümünde gösterilen arka planın mezarın arka planına benzer olduğu göz önüne alındığında, toplu mezarın Sindacco mafyasının talihsiz kurbanlarını gömdüğü yer olduğunu öne sürdü.

Oyuncuların toplu mezarın arkasında olduğundan şüphelenilen bir karakter, K-Rose radyo istasyonunun sunucusu Mary-Beth Maybell. Şarkılar arasındaki yayınlarında, şu anda "altı metre altında" olan en az altı kocası olduğunu söylüyor. Şarkılar arasında, bir bölüm sırasında Maybell, Bone County'den yayın yaptığını onaylıyor ve hatta bir kamyon sürdüğünü ortaya koyuyor.

Başka bir teori, çukurun, altı mezarı olan yakındaki bir Las Brujas mezarlığından çıkarmış olabilecekleri cesetleri ortadan kaldıran bir mezar soyguncusunun işi olduğunu öne sürüyor - çukurda gördüğümüz altı ceset torbasıyla eşleşiyor.

İşte başka bir tuhaf teori: mezar, yakındaki 69. Bölge askeri tesisine girmeye çalışan insanlarla dolu. Belki de gardiyanlar cesetleri buraya atmışlardır. Ya da uzaylılar olabilir.

Mezarın Jeepers Creepers filmlerinden Creeper'ın işi olduğunu öne süren bir teori bile gördüm. Bu pek olası görünmüyor.

Bana mantıklı gelmeyen bir şey , wiki gönderisinin sonunda, Rockstar'ın "toplu mezarın, cesetleri ortadan kaldıran Las Vegas'tan gerçek hayattaki mafyalara göndermeyi amaçlayan bir Paskalya yumurtası olduğunu" söyleyen bir açıklama yayınladığı iddiasıydı. şehrin çevresindeki çöllerde düşmanlarının".

Bu bilgiyi doğrulamak için her yere baktım. Hiçbir şey değil.

Ancak Rockstar'ın bu açıklamayı yayınladığını iddia eden tek yer wiki değil. Toplu mezarla ilgili YouTube videolarına derinlemesine daldığımda, David Dustin adında bilinen bir video oyunu efsanesi avcısı tarafından yaratılan 'GTA SA Myth - The Truth About Body Bags' başlıklı bir videoya rastladım.

Dokuz yıl önce yüklenen video, wiki sayfalarında okuduğum birçok teoriyi açıklıyor ve çürütüyor.

Örneğin, Sindacco aile teorisinde Dustin, Giriş bölümünde görülen arka planı mezarın bulunduğu alanla karşılaştırarak, bunların farklı yerler olduğunu gösterir.

Ancak Dustin, videosunda hiçbir yerde doğrulanamayan sözde Rockstar ifadesini kullanarak bu efsaneyi çökertiyor.

Bu videonun yanı sıra San Andreas'a adanmış aktif reddit ve Discord sayfaları bulmak beni şaşırttı. Dustin tarafından yapılan 'Efsane Avcıları Birliği' adlı bir Discord grubuna bile katıldım. İlgili gruplara katılarak üyelere mezar hakkında ne bildiklerini sormaya başladım.

Sorularıma verilen yanıt son derece soğuktu. Birçok kişi davanın kapandığına inanıyordu ve daha fazla soru sorduğumda bazı insanlar "cahil", "sinir bozucu" diyerek yanıt verdi, hatta biri "biraz susacak mısın artık" dedi.

Az söylemek güzel bir deneyimdi.

Bu gruplarla bir yere varamayacaktım, bu yüzden dikkatimi Dustin'e çevirdim. Sorularıma daha açıktı ama oğlum kartlarını göğsüne yakın tuttu.

Yeni bir gelişmede Dustin, Grand Theft Auto 5'in Infinity Killer'ı ile San Andreas'ın toplu mezarı arasında bir bağlantı olduğuna inanıyor. "Bu gizemin arka planını gerçekten takip ederseniz, Infinity Killer ile San Andreas'taki seri katil arasında güçlü bağlantılar olduğunu göreceksiniz" dedi.

Sonsuzluk Katili olarak bilinen Merle Abrahams, GTA 5'te bir seri katildir. Oyunda hiç gösterilmemesine rağmen, birkaç kez sekiz kişinin öldürülmesinden sorumlu olduğundan bahsedilir, Abrahams yüzünden Sonsuz Cinayetler olarak adlandırılan bir çılgınlık. ' sonsuzluk sembolü takıntısı.

Dustin'den bu teori hakkında daha fazla bilgi istediğimde reddetti. Bu bilgiyi yüzüme fırlattı ve aynı hızla aldı.

Bana söylediği tek şey, herkesin var olduğuna inandığı Rockstar ifadesinin - San Andreas'ın dokuz yıl önce yayınlanan toplu mezarıyla ilgili videosunda atıfta bulunduğu ile aynı - yok.

“Bunu destekleyen somut kanıtlar bulamadığım için bu hiçbir zaman doğrulanmadı” dedi. "Bu, bazı web sitelerinin önerdiği 'teorilerden' bir başkasıydı ve ben sadece efsaneyle ilgili davayı kapatmak istedim ve bu yeterli bir açıklama gibi görünüyordu."

Başka hiç kimseden daha alakalı bilgi alamayacağımı bildiğimden, bir sonraki adım çok açıktı: San Andreas'ın toplu mezarına bir gezi, aşağıdaki videoda kontrol edebilirsiniz:

Birçok YouTube videosundan mezarı nerede bulacağımı biliyordum. Süreci hızlandırmak için bir jetpack hilesi kullandım ve farkına varmadan, Bone County, El Castillo del Diablo'da altı ceset torbası ve yanına park edilmiş bir Bobcat kamyonu içeren büyük bir çukurun üzerinde süzülüyordum.

Ama bu kadardı.

San Andreas'ı PS2 ve PlayStation 4'te her versiyonun toplu mezarının diğerinden farklı olup olmadığını kontrol etmek için kullandım. Onlar aynı.

E-postanın önerdiği gibi "oyunu kapat ve çık" diyen bir ses yoktu. Bir şeyi kaçırırsam diye sesimi yüksek sesle bile açtım ama hiçbir şey yoktu. Ceset torbalarını vurduğumda kan gelmedi ve kesinlikle korkutucu değildi.

Ve remake'de iskeletler olduğu iddiası, yani, hiçbiri yoktu. Bize e-posta gönderen kişinin San Andreas ile ilgili olarak remake kelimesiyle aslında ne demek istediğinden bile emin değilim (oyunun resmi bir versiyonu yok, yıllar içinde birden fazla platformda piyasaya sürülen bir dizi bağlantı noktası var). YouTube'da 'San Andreas'taki iskeletler'e baktım ve sahip olduğum tek şey, farklı türde iskelet modları kullanan bir sürü videoydu. Bir San Andreas modu, iskeletler yapmanıza ve onları vurmanıza izin verir - belki de e-postayı gönderen kişi bundan bahsediyordu?

Ayrıca K-Rose radyo istasyonunda Mary-Beth Maybell'in "altı fit altındaki" eski kocalarından bahsettiğini ve Bone County'de yayın yaptığını duyurduğunu da doğruladım. Bu teorinin bu kısmı en azından kontrol ediyor.

Sonuç olarak, son derece hayal kırıklığına uğradım. O e-postadaki bir şeyin doğru olmasını umuyordum, toplu mezarla ilgili yeni bilgileri ortaya çıkaracak bir şey. Hala "paranormal uzmanlar" veya "muhafazakar politikacılar" dan bahsedilmesini anlamıyorum. Garip bir e-posta.

Ama mezarın arkasındaki gerçeği öğrenmek istiyorsam bunu yapanlara sormam gerektiğini biliyordum. Rockstar bize bu tür şeyler hakkında sessiz kalmanın şirket politikası olduğunu söyledi, bu utanç verici ama GTA'nın Paskalya yumurtalarının ne kadar spekülasyon yarattığını düşündüğünüzde mantıklı geliyor.

Rockstar'da San Andreas üzerinde çalışan ve şu anda başka bir oyun geliştiricisinde çalışan bir kişi, toplu ceset torbaları mezarı hakkında özel bir şey hatırlayamadıklarını, çünkü çok uzun zaman önce yaratıldığını söyledi (ayrıca anlaşılabilir). Kişi, insanların Arizona topraklarına gömüldüğü fikrine o kadar çok atıfta bulunulduğunu söyledi ki, herhangi bir sayıda olasılık olabilirdi.

Rockstar'da San Andreas üzerinde çalışan ve şu anda başka bir geliştiricide olan başka bir kişi de aynı şeyi söyledi - toplu mezarın arkasındaki hikayeyi hatırlayamadıklarını çünkü çok uzun zaman önce inşa edildiğini, ancak bunun mafya türlerine bir referans olduğunu düşünüyor. cesetleri çöle gömmek.

Bana sorarsan, katil Mary-Beth Maybell. GTA irfan tutkunlarıyla yaptığım sohbetlere dayanarak ve birçok video izledikten sonra onun olmaması için hiçbir neden duymadım. Faturaya uyuyor, çalışıyor ve muhtemelen bölgede yaşıyor, bir kamyon kullanıyor ve tüm kocaları bir buçuk metre altında.

San Andreas'ın toplu mezarının ardındaki gerçeği bilmiyoruz ama birçok yönden bilmesek daha iyi. Çözülmemiş gizemler, Paskalya yumurtaları ve kaz kovalamacaları, insanların Grand Theft Auto serisini sevmesinin birçok nedeninden bazıları. Katıldığım tüm bu reddit ve Discord grupları var çünkü GTA, hayranlarını her zaman cevaplarından daha fazla soru soran bilgi parçacıklarıyla dalga geçiyor - ve hayranlar onları seviyor. San Andreas'ın piyasaya sürülmesinden bu yana 17 yıl geçti ve hala GTA serisindeki tartışmasız en büyük gizemlerden birinin arkasındaki gerçeği tartışıyoruz. Katilin kim olduğunu bulamadığım için hayal kırıklığına uğradım ama beklediğimi de sanmıyorum. Bulduğum şey, bir yıl sonra hala bunun gibi gizemleri çözmeye çalışan insan gruplarıydı, bu da GTA topluluğunun gerçekten ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

Belki 17 yıl sonra Eurogamer, San Andreas'ın toplu mezarının ardındaki gerçeği bildiğini iddia eden birinden rastgele, şifreli bir e-posta daha alacak - ve biz bu küçük serseri olayına yeniden başlayacağız.


GTA Online’da onur yürüyüşü düzenlendiGTA Online’da onur yürüyüşü düzenlendi
GTA 6'nın çıkış tarihiyle ilgili sızıntılar doğrulandıGTA 6'nın çıkış tarihiyle ilgili sızıntılar doğrulandı

GTA SA Myth - The Truth About Body Bags


PAYLAŞ