Görüntülü görüşme uygulaması Google Duo nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Görüntülü görüşme uygulaması Google Duo nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-08 14:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google'ın başarılı hizmetlerinden bir diğer de Google Duo. Teknoloji devinin 2016 yılı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunduğu videolu görüşme uygulaması Google Duo, her geçen gün daha farklı özellikler ile gelişmeye devam ediyor. Mevcut özelliklerini değiştirmeden ve sadeliğinden herhangi bir kayıp yaşamadan gelişen Google Duo mobil uygulamasını yazımızda daha detaylı inceleyeceğiz. Son zamanlarda Instagram ve WhatsApp gibi sosyal medya uygulamalarının görüntülü konuşma özelliği mevcuttur. Fakat buna rağmen söz konusu bu uygulamaların ana işlevinin görüntülü konuşmak olmaması kullanıcıları farklı uygulamalar aramaya itiyor. Görüntülü konuşmak hakkında kullanıcıların en en iyi yorumları yaptığı uygulamalardan biri Google Duo uygulamasıdır. 

Google Duo uygulamasını kullanımının oldukça basittir. Android ve iOS cihazlarda ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Google Duo mobil uygulaması ile güvenli bir şekilde örüntülü sohbet gerçekleştirebilirsiniz. 2016 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Google Duo mobil uygulaması, Google şirketinin görüntülü ve sesli konuşma özelliğine sahip olan uygulamalarından sadece bir tanesidir. Google Duo uygulamasını diğer görüntülü ve sesli uygulamalardan ayıran en önemli özelliği oldukça basit ve kullanışlı bir arayüze sahip olmasıdır. 

Google Duo İçin Bir Yenlik DahaGoogle Duo İçin Bir Yenlik Daha

Google Duo'nun özellikleri

8 kişiye kadar grup halinde görüntülü görüşme özelliği

Google Duo mobil uygulamasını kullanarak konuşmaya 8 kişiyi dahil ederek görüşme gerçekleştirebilirsiniz. İlk etapta 4 kişi ile sınırlı olan bu özellik daha sonra 4 kişinin daha eklenmesi ile beraber 8 kişiye kadar çıktı. Uygulamayı kullanarak bir görüşme başlatmak için ilk olarak yapmanız gereken uygulamayı açmak ve ekranı hafifçe kaydırarak görüşmeyi başlatarak grup oluştur ögesine dokunmak olacak. Ardından grup sohbetinize istediğiniz arkadaşlarınızı ekleyebilirsiniz. 

Gece modu özelliği

Google Duo uygulaması rakiplerine göre zaten oldukça beğenilen ve önde olan bir uygulamayken gece modu ile bir adım daha ön plana çıkan bir uygulama olmayı başardı. Bu özellik sayesinde kullanıcılar düşük ışıkta dahi oldukça başarılı görüntü elde edebiliyorlar. 

Spam listesi oluşturabilme

Tıpkı mail hesabınızda yaptığınız gibi gereksiz ve reklam amaçlı olarak gördüğünüz içerikleri Google Duo uygulamasında da yapabilir ve hesabınızı çok daha özel bir şekilde kullanabilirsiniz. Uygulamanın spam özelliği sayesinde sizi rahatsız edeceğini düşündüğünüz içeriklerden kurtulabilirsiniz. 

Güvenlik önlemleri

Son zamanlarda yaşanan güvenlik sorunlarına dikkat eden Google, uçtan uca şifreleme ve WebRTC sistemi gibi özel güvenlik önlemleri alarak Google Duo uygulamasını rakiplerine göre daha güvenli bir sistem üzerine inşa ediyor. Bu sistem sayesinde görüntülü ya da sesli konuşmalar Google'ın kendi serverları üzerinden iletiliyor. 

Görüşmeden önce karşınızda kimin olduğu bilgisi veriliyor

Google Duo uygulamasının en kolay özelliklerinden biri de arayanı bil tarzında bir özelliğe sahip olmasıdır. Fakat Google Duo'nun özelliği biraz daha gelişmiş düzeyde olup kullanıcılara çok daha gelişmiş seçenekler sunuyor. 

Video halinde mesaj gönderebilebiliyor

Zaman zaman görüntülü konuşmak için müsait olmayabilir ya da kısa bir görüşme için video açmak istemeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda görüntülü video gönderme özelliğini kullanarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. İsterseniz video çekerken üzerine çizimler yapabilir ya da emoji ekleyebilirsiniz. 

 


İlgili uygulamalar
Google Duo nedir?Google Duo nedir?
Google Duo ile Artık 8 Kişiye Kadar Görüntülü Sohbet EdilebilecekGoogle Duo ile Artık 8 Kişiye Kadar Görüntülü Sohbet Edilebilecek
Google Duo Fotoğraf Gönderme Özelliği KazandıGoogle Duo Fotoğraf Gönderme Özelliği Kazandı

PAYLAŞ