Google'ın Sürücüsüz Otomobili Otobüse Çarptı! - Haberler - indir.com

Google'ın Sürücüsüz Otomobili Otobüse Çarptı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-03-01 14:00:43
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Gooole'ın geliştirmiş olduğu sürücüsüz otomobil ilk kazasını yaptı! Lexus model sürücüsüz araç Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde test sürüşü esnasında bir otobüse çarptı.

Dünyanın en büyük arama motoru Google, uzun süren çalışmalarının ardından sürücüsüz araç projesi kapsamında geliştirdiği aracını geçtiğimiz Ekim ayında görücüye çıkarmıştı. Aracın Şubat ayında Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen test denemeleri sırasında ilk kazasını yaptığı öğrenildi.

Google imzalı Lexus SUV model sürücüsüz araç, şuana kadar hiçbir sorun yaşamadan etkileyici bir çalışma göstermiş ve birçok kişinin takdirini kazanmıştı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen test sürüşünde ilk hatasını yaptı. Bir halk otobüsüne yandan çarpan sürücüsüz aracın kaza yaptığı şimdiye kadar açıklanmamıştı.

Ancak Google imzalı sürücüsüz aracın kaza yaptığı haberi Kaliforniya DMV kaza raporunda ortaya çıktı. Böylece aracın hayatı sürüş gerçekleştirdiği söylentileri doğrulanmış oldu.

Yayınlanan raporda Lexus SUV model sürücüsüz aracın 14 Şubat tarihinde ABD'nin Kaliforniya eyaletinde test sürüşü yaptığı sırada bir halk otobüsüne yandan çarptığı belirtildi.





PAYLAŞ