Google'ın

Google'ın "Material You" tasarımı artık Android'de yer alacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 11:00:09
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerimden Google, bugünden itibaren yeni Material You tasarım sistemini Android'de Gmail, Takvim, Dokümanlar ve daha fazlası için kullanıma sunuyor.

Google bugünden itibaren yeni Material You tasarım sistemini Android'de Gmail, Takvim, Dokümanlar ve daha fazlası için kullanıcıların beğenisine sunuyor. Yeni görünüm, daha iyi bir okuma deneyimi sunmak için gezinme çubuklarında, iyileştirilmiş işlem düğmelerinde ve Google'ın Şans metninde yapılan değişiklikleri sunuyor. Bu entegrasyon, büyük butonlar, değişen renkler, daha yumuşak animasyonlar ve yerleşik uygulamalarda bazı revizeler barındıran daha büyük Android 12 yeniden tasarımının bir parçası olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Google, gizli sekme özelliğini yeniden tasarlayacakGoogle, gizli sekme özelliğini yeniden tasarlayacak

Konuyla ilgili olarak Google tarafından yapılan açıklamalara göre Android 12 6 ya da daha yenisine sahip olan Pixel Cihazlarda, daha hareketli ve kişiselleştirilmiş bir görünüm adına uygulamalarınızın renklerini cihazınızın duvar kağıdı ile eşleştirme seçeneğine sahip olabilirsiniz. Halihazırda erişilebilirlik desteğini artırmak adına Material You, kullanıcı tercihine ve uygulama kısmına göre kontrastı, boyutu ve çizgi genişliği otomatik bir şekilde ayarlanabilecek. Renk kodlu dosya türleri, klasör renkleri veya uygulama içi uyarlar gibi daha önceden var olan renk şemaları ise değişiklik göstermeden aynı kalacak.

Tasarım ile ilgili değişiklikler Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'da vardır. Aynı zamanda 20 Eylül'de Google Takvim'de ve 19 Eylül'de Google Meet'te bu değişiklikleri görmek mümkün olacak. Tüm tasarım değişiklikleri hem kişisel Google hesapları hem de Google Workspace müşterileri tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek. Söz konusu bu yeni tasarımlar, tüm Google Workspace müşterilerinin yanı sıra G Suite Basic, Business ve kişisel Google hesabı kullanıcıları tarafından da kullanılacak. Google kısa bir süre önce Android 12 için son beta sürümünü de kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Android 12 beta sistemi, en son düzenlemeler ve optimizasyonlarda önemli değişikliklerin olmasını gerektirmez. Entegrasyon ve güncelleme, Android 12 ile beraber sunulacak. 

 


Google Fit, Google Play Store'da 100 milyon indirmeyi aştıGoogle Fit, Google Play Store'da 100 milyon indirmeyi aştı
Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!Google saat alarm çalmama sorunu birçok kişiyi mağdur etti!
Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!Google Pay (Wear Os) destekleyen ülkeler listesi genişledi!

PAYLAŞ