Google'ın kurucu ortağı elektrikli otonom uçan taksisini tanıttı - Haberler - indir.com

Google'ın kurucu ortağı elektrikli otonom uçan taksisini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-20 17:56:16
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

İnsansız hava araçları ve uçan arabaların haberleri her geçen gü artarken Google kurucusu Larry Page Sürücüsüz araçların öncüsü olan Sebastian Thrun birlikteliğinden yep yeni bir icat ortaya çıktı. ve Larry Page tarafından desteklenen şirket olan Kitty Hawk, hibrid dikey kalkış ve iniş tasarımı olan Cora uçaklarını görücüye çıkardı.

 Araç saatte 93 mil hızla gidebilir ve tek bir şarjla yaklaşık 62 mil menzile ulaşabilir. Otonom taksilerin kanat genişliği 36 metre olarak açıklandı ve ticari uçaklar için oldukça küçük bir kanat ölçüsü, bu da kentsel alanlarda ve çevresinde kullanılmasını amaçlandığını gösteriyor. Takside iki yolcu için yer var ve pilot kabininde de iki kişilik bir yer ayırılmış.

 Bu başarılı uçak taksilerin kullanımında ne pilot ne de pilot lisansı gerekli değil. Kitty Hawk'un amacı, uçağın tamamen bağımsız operasyon için onaylanmış olmasıydı. Bu uçak, hükümet ve idari taraftaki ilk ortağı olan Yeni Zelanda'yla testini tamamladıktan sonra 2021'lerde hayata geçirilebilir.

 Kitty Hawk, daha önce jet ski  ve rekreasyon araç pazarında bireylere satmayı planladığı 'Flyer' uçaklarını ortaya çıkarmıştı. Ancak bu ufak hamleler, şirketin kendi kendini uçurabilen taksiler inşa etme hedefine doğru atılan adımlardan öte değilmiş.

Burada Cora ile, Kitty Hawk'un gerçek vizyonu devreye giriyor : başlangıçta, on adet  kendi kendine uçan taksi hizmeti veren bir filo inşa etmek, sahibi olmak ve işletmek, ticari operasyonlara üç yıl gibi kısa bir sürede başlamayı amaçlıyor. Fiyat hakkında henüz net bir bilgi yok.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ