Google'ın EOS ile anlaşması sonrasında EOS fiyatları yükselişe geçti! - Haberler - indir.com

Google'ın EOS ile anlaşması sonrasında EOS fiyatları yükselişe geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 15:45:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden ve en çok kullanılan arama motoru olarak nitelendirilen Google, blok zincir dünyasına dahil olmak için harekete geçti. Google, bulut hizmetlerinden faydalanarak blok zinciri üretici olma hedefi ile EOS.IO blok zinciri topluluğuna dahil olduğunun bilgisini verdi.

EOS.IO blok zinciri protokolünün geliştiricisi olan Block.one, geçtiğimiz günler içerisinde Google Cloud ile bir ortaklık içerisine girdiğini açıkladı. EOS.IO blok zinciri protokolü üzerine inşa edilen EOS ağı, ‘Block.one’ tarafından geliştirildi. Blok üreticileri, EOS ağının temel bileşenleri arasında yer alıyor. Bu sebeple Google Cloud gibi dev bir blok üreticisi adayını kendi bünyelerine çekmek için adeta bir dönüm noktası olacak. 2 Nisan tarihinde Google Cloud, EOS kripto para varlığına dayanan bir blok zincir protokolü olarak adlandırılan EOS.IO ile işbirliği yaptıklarını açıkladı. Google Cloud’un EOS’a Blok Üreticisi şeklinde katılım gösterdiğini dile getirmesinin ardından birkaç ay sonra EOS Governance, dünyanın en büyük ve en yenilikçi teknoloji şirketleri arasında yerini almış oldu.

Kore rekabet düzenleyicileri Google'ı 207,4 Kore wonu cezaya çarptırdıKore rekabet düzenleyicileri Google'ı 207,4 Kore wonu cezaya çarptırdı

Teknoloji dünyasının lider isimleri arasında yer alan Google Cloud’un EOS topluluğuna girişi, iş dünyasının, hükümetin ve toplumun geleceği için blok zincirin önemi, gösteriyor. Cloud Geliştirici Avukatı Allen Day şu ifadelerle açıklama yaptı; "Kurumlar dağıtılmış defter teknolojisini altyapılarına dahil etmeye başladıkça, halka açık blok zincirleri hakkındaki bilgilerin güvenli bir şekilde saklanmasını, güvenilir bir şekilde erişilebilir olmasını ve anlamlı yollarla erişilebilir olmasını sağlamaya kararlıyız." Block.one CTO’su Dan Larimer da anlaşma ile ilgili şu sözleri aktardı; "Google Cloud, yüksek düzeyde sağlanan, düşük gecikmeli altyapısını Block.one’a sağlamaya devam edecek."

Google, EOS blok üreticisi olmayı amaçlayan ilk Silikon Vadisi devi olarak adını yazdırmayı başardı. Gerçekleşen ortaklık sayesinde Google Cloud, açık kaynak geliştiriciler topluluğunun EOS ile etkileşim içerisinde olması ve uygulamalar oluşturması adına yeni yollar bulmak için Block.one ortak bir çalışma yürütecek. Duyurunun yapılmasının ardından EOS fiyatı da kademeli bir şekilde yaklaşık olarak %15 oranında değer kazandı. CoinMarketCap verilerinden elde edilen bilgilere göre yazı sırasında EOS, 5,04 dolardan işlem görmeye başlamıştı. Konuyla ilgili olarak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında EOS için yapılan yorumların son derece olumlu bir şekilde olduğu, EOS'a çok yüksek oranda fon aktaracağı dile getirildi. EOS fiyatlarının yeniden 15 dolara çıkmasının ve hatta 20 dolara kadar tırmanmasının muhtemel olduğu değerlendiriliyor. Konuyla ilgili olarak gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. Şu an güncel bilgiler sadece bu kadardır. 

 


Google Files'a akıllı depolama özelliği getirildiGoogle Files'a akıllı depolama özelliği getirildi
Google Pixel Fold 2022'den önce gelebilirGoogle Pixel Fold 2022'den önce gelebilir
Google’da arama yaparken işe yarayacak hilelerGoogle’da arama yaparken işe yarayacak hileler

PAYLAŞ