Google'ın eğitim odaklı yeni uygulaması

Google'ın eğitim odaklı yeni uygulaması "A fun Reading"

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-11 10:15:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Corona virüsün dünyayı etkisi altına almasıyla beraber teknoloji dünyasında çok ciddi bir hareketlilik söz konusu oldu. Şöyle ki evlere kapanmak zorunda kalan insanların internet kullanımının artmasıyla beraber art arda birçok uygulama, özellik ve buna benzer haberler gelmeye başladı. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, corona virüs nedeniyle çocuklarıyla her zamankinden çok daha fazla vakit geçirmek zorunda kalan ebeveynler için yeni bir uygulama geliştirdi. 5 yaş ve daha üstü çocukları için hem eğitici özellikli hem de eğlendirici ögelerin yer aldığı bir uygulama olarak değerlendirilen Read Along by Google: A fun Reading şu an için erken erişime açıldı. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan bu çocuklar için özel olan uygulama çocukların online olarak geçirilen vaktini çok daha verimli bir hale getirmek amacıyla geliştirildi. 

Read Along by Google: A fun reading app indir

Huawei Y8s Google Play desteğiyle geldiHuawei Y8s Google Play desteğiyle geldi

Google'dan çocuklara özel uygulama

Google geçtiğimiz günlerde öğretmenler tarafından onaylı uygulamaların listelendiği bir mobil uygulama listesi ile adından söz ettirdi. Bu hamlenin ardından ise şirket yeni bir Google uygulaması ile gündemde. Bu seferki yeni Google uygulaması çocuklar için eğitim odaklı bir uygulamadır. Read Along by Google: A fun Reading adlı bu yeni Google uygulaması daha önce Hindistan'da Bolo adıyla kullanıma sunulmuştu. Hindistan'da beklenen başarıyı yakalayan uygulama bu başarının ardından 180 ülke ve toplamda 9 dilde olmak üzere daha da geniş bir alana yayıldı. Söz konusu bu uygulamanın çalışma prensibi ise Google’ın yapay zeka sistemine dayanıyor. Diya adlı sanal karakter sayesinde uygulama açıkken çocuklar bazı kelimeler söylüyor ve bu asistan söylenilen kelimeleri analiz ediyor. Uygulamada vakit geçiren çocukların kelime dağarcığını geliştirmek adına oldukça öğretici olan bu mobil uygulama için eğitici unsurlar ön plana çıkıyor. 

Yeni Google uygulaması için yorumda bulanan Google mühendisi Zohair Hyder bir blog yazısında; "Diya adlı sanal karakter çocukların kelimeler ile mücadele edip etmediğini veya başarıyla okuyup okuyamadığını tespit ederek, metin ve konuşma odaklı bir teknoloji ile tanımlama yapabiliyor" dedi. Read Along by Google: A fun Reading adlı uygulamanın en önemli detayı ise şüphesiz ücretsiz bir şekilde sunuluyor olması ve uygulama içinde de herhangi bir satın alma işleminin yapılmayacak olmasıdır. Read Along by Google: A fun Reading adlı hem eğitici hem de eğlenceli uygulama içerisinde çocuklar için özel olarak birden fazla çocuk için farklı profiller oluşturulabiliyor. Bu profiller dünyanın her yerindeki çocuklardan toplanıyor ve daha fazla çocuğa hitap etmesi amacıyla ayarlanabiliyor. Bu şekilde çocuklara faydalı olunacak bir zemin hazırlanıyor. 


Android 2.3 Gingerbread artık Google’ın listesinde yer almıyorAndroid 2.3 Gingerbread artık Google’ın listesinde yer almıyor
Google Authenticator'ı seneler sonra güncellediGoogle Authenticator'ı seneler sonra güncelledi

PAYLAŞ