Google'ın Chrome için yayımlayacağı yeni güncelleme laptopların şarj ömrünü uzatacak - Haberler - indir.com

Google'ın Chrome için yayımlayacağı yeni güncelleme laptopların şarj ömrünü uzatacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-07 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Google Crome, gelecek sürümü ile beraber dizüstü modellerinin pil ömrüne olumlu katkı sağlayacak deniyor. Google Chrome, hatırlamak gerekirse Windows 10'un Mayıs 2020 güncellemesi üzerinden önemli bir haber ile gündem de yerini almıştı. Bu Windows 10 sürümüyle geliştiriciler için yeni SegmentHeap değeri gelmiş, bunun normal kullanıcı için Chrome gibi Win32 uygulamalarının artık eskiye nazaran daha az RAM kullanacak olması denilmişti. 

Konu hakkında söylendiği üzere yeni alt yapı sayesinde Chrome ile benzer temele oturan yeni Microsoft Edge tarayıcının RAM kullanımı yüzde 27 oranında azalacak ve bu da iyi kullanıldığı taktirde ciddi bir avantaj sağlayacak. Şimdi ise Chrome 86 içerisinde bulunan deneysel bir özellik gündemde yerini aldı. Bulunduğu kadarıyla bu özellik aktif olarak kullanılmayan sekmelerdeki gereksiz JavaScript işlemlerini kısıtlıyor ve bu da pil ömrüne olumlu bir etki bırakıyor. Burada laptop özelinde tam 2 saatlik bir artışın (38 sekme açıkken) gelebileceği aktarılıyor ve bu da gerçekten sonra derece büyük görünüyor. Bu durum özellikle aynı anda 20'den fazla sekme ile çalışanların hayatını oldukça kolaylaştıracak gibi gözüküyor. Özelliğin yakında herkese aktif edileceği düşünülüyor.

Google Chrome’a sınırlama geliyorGoogle Chrome’a sınırlama geliyor

Google Chrome için önemli farklı yenilikler de geliyor

Google Chrome'a gelen bu yeniliklerden bir tanesi reklamlara odaklanıyor. Bildiğiniz üzere sitelerdeki bazı reklamlar teknik olarak doğru şekilde hazırlanmıyor. Bu yüzden de bazı reklamlar cihazlara çok daha fazla enerji harcatabiliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda interneti olması gerekenden daha fazla kullanıyor. Google geçtiğimiz haftalarda bu reklamlara bir son vereceğinin bilgisini verdi. Ağustos ayının sonundan bu yana yapılacak olan güncelleme ile popüler tarayıcı Chrome artık aşırı sistem/ internet kullanan reklamları otomatik olarak engelleyecek. Bu sayede özellikle mobil kullanıcıları memnun edecek gibi görünen firma, reklam içeriklerini üretenleri de içeriklerini düzeltmek adına zorlamış olacak deniyor. 


Google Chrome için karanlık tema kullanıma sunulduGoogle Chrome için karanlık tema kullanıma sunuldu
Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecekGoogle Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek
Google Chrome için yeni bir özellik yoldaGoogle Chrome için yeni bir özellik yolda

PAYLAŞ