Google'dan işaret dili hamlesi - Haberler - indir.com

Google'dan işaret dili hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-07 18:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Karantina döneminde insanlar evlere kapandığı için hem okul derslerinin takibi için görüntülü konuşma uygulamaları kullanılıyor hem de iş toplantıları için. Hâl böyle olunca da pek çok görüntülü konuşma uygulaması bu dönemin en çok kullanılan uygulamaları haline geldi ve büyük oranda büyümeye geçti. Google işaret dili için bu noktada adım atıyor. Google görüntülü konuşmalar için işaret dilinin algılanmasına odaklanıyor.

Google işaret dili için hamlesini yapıyor

Görüntülü konuşma uygulamalarını kullanan insanların tamamı iletişimde konuşmanın gücüne başvuramıyor. Bu sebeple, işitme bozukluğu olan ya da konuşma engelli insanlar için işaret dilinin kullanılması son derece  önemli bir hale geliyor. Şu ana kadar kadar görüntülü arama algoritmalarının böyle bir şeyi algılamasının bir yolu bulunmuyordu.

Twitter kullanıcı önerilerinde yeni bir dönem başlıyorTwitter kullanıcı önerilerinde yeni bir dönem başlıyor

Google görüntülü görüşmeler sırasında işaret dilinin tespit edilebileceği yolları araştırmaya başladı. Böylece işaret dili kullanan insanlar herhangi bir şeyi anlatmaya başladıkları zaman benzer şekilde öne çıkartılabilir.

Bunun önemi aslında şu noktada ortaya çıkıyor: Görüntülü konuşma uygulamalarında konuşan kişinin ana ekrana gelmesi söz konusu. Yani kalabalık ortamlarda seslerin birbirine karışmasını engellemek için eklenen bu yeni özellik, kişilerin öne çıkmasını ve sırayla konuşmasını sağlıyor.

Google makine öğrenmesi için bir makale de yayımladı. Makalede de açıklandığı üzere Googleişaret dili için attığı bu adımla görüntülü görüşmelerde algılanmasını sağlayacak ve duyma engeli bulunan kişilerin de görüşmelerde kendilerini daha rahat ifade etmelerini sağlayacak. Makale aynı zamanda algoritmanın video kalitesinden ödün vermeden işaret dili hareketi ile normal hareketleri nasıl ayırt edeceğini de gösteriyor.



PAYLAŞ