Google’dan dev adım: Mobilde kullanıcılara reklam geliri verilecek! - Haberler - indir.com

Google’dan dev adım: Mobilde kullanıcılara reklam geliri verilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-07 17:20:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Mobil reklamların daha etkin bir hale gelmesini isteyen Google, konuyla ilgili yeni sistemini tanıttı. İşte kullanıcıların da reklamlardan ödül elde etmesini sağlayacak yeni özellikler.

Google tarafından yapılan yeni paylaşımda reklam yayınların yanı sıra reklamları görüntüleyen kullanıcıların da reklamlardan pay almasının mümkün olacağı belirtildi. Reklamların daha etkin hale gelmesi adına yapılacak bu hamle ile birlikte reklam görüntüleyen kullanıcılar da Google’dan kazanabilecek.

Google reklam veren siyasetçilerin kimliklerini açıklayacak!Google reklam veren siyasetçilerin kimliklerini açıklayacak!

Uygulama içi ödüller getiriliyor!

Kullanıcıların reklamları izlemesi ve reklam izlemesine teşvik sağlaması adına ödüller ise oyun içi ödüller olacak. Öyle ki reklam görüntülemeleri ile birlikte kullanıcılar oyun ve uygulamalarda ilerleme sağlayabilecek ödüller elde edecek. Böylece kişilerin sadece reklam izleyerek elde edeceği bu yeni sistemin daha da teşvik ederek reklamların izlenmesi gönüllü olarak gerçekleştirilebilecek.

Android uygulama geliştiricilerin daha çok gelir elde edebilmeleri için çalışmalar yapan Google, yeni bir çözüm ile karşımıza çıktı. Google’ın sunduğu çözüm sayesinde Android uygulama geliştiricileri ödeme yapamayan kullanıcılardan da gelir elde edebilecek.

Google tarafından yapılacak bu değişiklik aynı zamanda kullanıcıların reklamlara bakış açısını da değiştirebilir. Öyle ki şu anda uygulama geliştiricileri tarafından gelir alanı olarak görülen reklam gösterimleri uygulamaların farklı alanlarında kullanıcılara sunularak rahatsızlık verilebiliyor. Fakat reklam gösterimi ile oyunda ya da uygulamada ilerleme sağlayacak olan kullanıcıların bu durumdan çok fazla rahatsız olması söz konusu olmayabilir. 

Google'dan Uygulama Kullanımını Artıracak Yeni Reklam Modeli 

Rewarded Products sistemi geliyor!

Google duyurusunu yaptığı bu sistem için Rewarded Products adını kullanacak. Şu anda kapalı betada olduğu belirtilen uygulamanın testler sorasında tüm Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor.



PAYLAŞ