Google'a 268 Milyon Dolarlık Para Cezası             - Haberler - indir.com

Google'a 268 Milyon Dolarlık Para Cezası            

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-10 14:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google 7 Haziran Pazartesi günü Fransa'da yapılan son oturum ile birlikte 268 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı.

2019 yılında Google için yapılan şikayetlerin ardından Fransa Rekabet Kurumu tarafından kapsamlı bir soruşturma başlatıldı. Yaklaşık 2 yıllık bir sürenin ardından Google, kendi ürünlerinde yaratmış olduğu haksız rekabet nedeniyle böylesine yüksek bir ceza ile karşı karşıya kaldı.

Google'dan kripto para borsa reklamlarına izin geldiGoogle'dan kripto para borsa reklamlarına izin geldi

“Dünyada bir ilk!”

Konu ile ilgili yapılan açıklamalarda Fransa Rekabet Kurumu başkanı Isabelle de Silva Fransa'da alınan kararın dünyada bir ilk olma özelliğini taşıdığını aktardı. Başkanının açıklamalarına göre çevrimiçi görüntülü reklam çalışmalarının kapsamlı bir şekilde incelendiği ve arka planındaki algoritmalara yönelik kapsamlı bir denetim yapıldığı ifade edildi.

Google için açıklanan kararda Google mevcut reklam politikalarının Google'ın kendi konumunu korumasının yanı sıra daha da güçlenmesine önemli bir katkı sağladığı belirtildi. Bundan sonraki süreçte Google için verilen cezanın ve yeni taahhütlerin, sektördeki tüm marka ve şirketler için uygun ve eşit bir ortam yaratmak adına önemli olduğu vurgulandı.

Reklam sisteminde farklı yaklaşım pahalıya patladı!

Araştırmaya göre Google reklamlarda kullanılan açık artırmalarda şirketin reklam sunucusunun daha fazla kazanması adına özel algoritmalar kullanıldı. Bu nedenle de şirketler reklam için ayırdığı bütçelerin tam karşılığını alamazken, daha yüksek bütçeler ile reklam çalışması yapmak zorunda kaldı.

Google tarafından mahkemedeki savunmada, yöneltilen suçlamalara yönelik herhangi bir itirazda bulunulmadı ve suçlamalar reddedilmedi. Bu durum, mahkemede en çok dikkat çeken detaylardan birisi oldu.

Google France'ın Hukuk Direktörü Maria Gomri Pazartesi günkü bir blog yazısında , "Değerli hizmetler sunduğumuza ve esaslar üzerinde rekabet ettiğimize inanırken, ürünlerimizde iyileştirmeler yapmak için her yerdeki düzenleyicilerle proaktif bir şekilde çalışmaya kararlıyız. Bu nedenle, FCA soruşturmasının genel çözümünün bir parçası olarak, yayıncıların verileri ve araçlarımızı diğer reklam teknolojileriyle birlikte kullanmasını kolaylaştırmak için bir dizi taahhüt üzerinde anlaştık" dedi.

Yapılan bu açıklamalar ile birlikte önümüzdeki aylarda reklam platformunda yeniliklere gidecek olan Google, test sürecinin ardından platformda kapsamlı bir dönüşüm başlatacak. Verilen yüksek cezalara karşılık olarak Google tarafından duruma ılımlı bir yaklaşımın sergilenmesi, Fransa'da da oldukça önemsendi ve uygun karşılandı.





PAYLAŞ