Google, YouTube Music'e kişisel müzik yükleme özelliğiyle ilgili detayları açıkladı - Haberler - indir.com

Google, YouTube Music'e kişisel müzik yükleme özelliğiyle ilgili detayları açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-21 18:01:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google daha önce açıklamada bulunduğu YouTube Music'e kişisel müzik yükleme özelliği ile yeni ayrıntıları paylaştı. Henüz kullanıma sunulmayan özellik, ilk etapta akıllı telefonlarda kullanılmayacak.

Bu ayın ilk günlerinde, Google yeni YouTube Music sürümünde bulut kilitleme özelliğinin de bulunacağını açıklamıştı. Özellik henüz kullanıma sunulmamış olsa da bugün Google'ın destek sayfasından özelliğe dair ayrıntılar paylaşıldı.

YouTube'un yeni tasarımı zorunlu oluyorYouTube'un yeni tasarımı zorunlu oluyor

Destek sayfasında yer alan bilgilere göre, YouTube Music kullanıcıları kişisel müziklerini sadece bilgisayarlarından yükleyebilirler. İlk etapta müzikleri karşıya yükleme özelliği akıllı telefon uygulamasında yer almayacak. Bununla birlikte kullanıcılar, yüklemiş oldukları müzikleri YouTube Music uygulamasının 3.51 ve daha güncel versiyonlarında görüntüleyebilecekler.

5 dosya formatı destekleniyor

YouTube Music

YouTube Music bünyesine müzik yükleyebilmek için, dosyanızı fare imleciniz ile tutarak  music.youtube.com sayfasına sürüklemeniz yeterli olacak. Bir diğer seçenek ise, YouTube Music internet sitesinde profil fotoğrafınıza tıklayarak  'Upload music'i (Müzik yükleyin) seçmeniz olacak. Desteklenen dosya formatları arasında MP3, M4A, WMA, FLAC ve OGG bulunuyor. Dosyalarınızı bir kez yükledikten sonra onları YouTube Music Premium üyeliğiniz olmasa bile reklamsız ve çevrimdışı olarak dinleyebileceksiniz. 

Destek sayfasında yapılan açıklamanın devamında, kullanıcılar YouTube Music Google Play Müzik'in yerine almadan önce, tüm kütüphanelerini sorunsuz bir biçimde YouTube Music'e taşıyabilecek.

Play Müzik

Google'ın daha hızlı ve daha güvenli olacağını ifade ettiği 2020 sonbaharında bizlerle olacak olan Android 10'da, Google'ın varsayılan olarak yüklü gelen uygulamaları arasında söz konusu olan YouTube Music de yer alacak. 

Google yönetiminin yaptığı açıklamaya göre YouTube Music, Google Play Müzik'in yerini alacak. Google Play Müzik kullanmayı tercih eden kullanıcılar uygulamayı Google Play Store'dan indirmek durumunda kalacaklar. YouTube Music Premium ve YouTube Premium’un fiyatları da şöyle: YouTube Music Premium’u satın almak istediğinizde aylık 13,99 TL’lik bir ücret ödemeniz gerekiyor. YouTube Premium’un aylık ücretiyse 16,99 TL. Bu hizmeti satın aldığınızda YouTube Music hesabınız da Premium özelliği kazanıyor.


İlgili uygulamalar
YouTube Music kullanıcılarının kendi müziklerini yüklemesine izin verecek!YouTube Music kullanıcılarının kendi müziklerini yüklemesine izin verecek!

PAYLAŞ